Međunarodne banjalučke večeri poezije: Promocija romana “Bolje da nestane”

D. K.
Međunarodne banjalučke večeri poezije: Promocija romana “Bolje da nestane”

Banjaluka - Promocija romana “Bolje da nestane” Žarka Milenića biće održana u okviru šestih Međunarodnih banjalučkih večeri poezije u Jevrejskom kulturnom centru u srijedu od 18 časova. Osim o knjizi, biće riječi i o njegovom sveukupnom književnom djelu.

Žarko Milenić je objavio više od trideset knjiga proze, poezije, književnih kritika i eseja te su mu djela objavljivana u nizu listova i časopisa, kao i u radio-emisijama i na internetskim portalima.

Urednik je, recenzent i autor pogovora niza knjiga. Nagrađivan je za pjesme, priče, drame, eseje i prevod. Knjige su mu prevođene na nekoliko jezika. Učestvovao je na književnim i prevodilačkim manifestacijama te konferencijama u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bugarskoj, Rusiji, Kini, Iraku i Jermeniji. Boravio je 2012. godine kao pisac u rezidenciji u Šangaju, 2013. godine u Velenju i Splitu, a 2016. godine u Puli.

Glavni je urednik časopisa za književnost i kulturu “Riječ” i urednik izdanja Književnog kluba Brčko distrikt BiH. Preveo je tridesetak knjiga sa ruskog, engleskog, bugarskog, makedonskog, slovenačkog i ukrajinskog jezika.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana