Malešević: Podrška razvoju domaćeg teksta i produkcije

Srna
Malešević: Podrška razvoju domaćeg teksta i produkcije

Banjaluka - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izrazio je opredijeljenost ovog ministarstva da zajedno sa pozorišnim kućama podrži razvoj savremenog domaćeg teksta i produkcije, ali i publike kroz različite akcije u osnovnim i srednjim školama.

On je u čestitki, koju je uputio povodom 27. marta - Svjetskog dana pozorišta, istakao da vjeruje da će podsticanjem razvoja novih pozorišnih sredina i uz njegovanje postojećih, kvalitet pozorišta u Srpskoj biti još bolji.

"Zbirni potencijal naših pozorišnih stvaralaca svih profila izuzeto je veliki, o čemu svjedoče njihova gotovo svakodnevna priznanja ostvarena na domaćoj, ali i međunarodnoj pozorišnoj sceni", naveo je Malešević.

On je istakao da saradnja, koju su pozorišta u Republici Srpskoj uspostavila sa srodnim institucijama u inostranstvu, predstavlja odgovor zajedničkoj težnji koja vodi unapređenju ove oblasti umjetničkog stvaranja.

"Naša pozorišta upravo ovih dana imaju značajna gostovanja van granica naše zemlje i predstavljaju sopstvenu izuzetnost, ali time posebno afirmišu domaću umjetničku scenu. U isto vrijeme naša scena spremno dočekuje pozorišta svjetskog glasa i nudi publici posebno iskustvo", istakao je Malešević. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana