Kusturica dizajnirao sat povodom 100 godina ruske avangarde

Srna
Kusturica dizajnirao sat povodom 100 godina ruske avangarde

Beograd - Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica je povodom proslave 100 godina ruske avangarde, u saradnji sa Kreativnim studijom ruske fabrike satova "Raketa", dizajnirao jedan model ručnog sata.

U tome mu je pomogao francuski dizajner Žak Von Polie, koji je zadužen da najstarijoj ruskoj fabrici, osnovanoj 1721. godine, vrati stari sjaj.

Na Kusturičinom modelu dominiraju bijela, crvena i crna boja. Mala kazaljka je u obliku trougla, velika je krug, sekundara strelica, a fabrika je odlučila da nakon 30 godina vrati mahaničko navijanje, prenose "Večernje novosti".

Na zvaničnom sajtu fabrike "Raketa" navedeno je da su fabrika "Raketa" i porodica Kusturica stari znanci i da im je prilikom jedne posjete Moskvi Kusturičina kćerka Dunja donijela stari sat njenog djeda.

"Za žRaketuž je taj raritet od velikog značaja, ali za Kusturice je od neprocjenjive vrijednosti, jer je jedna od rijetkih stvari koja je ostala u njihovom vlasništvu nakon rata u Sarajevu", navedeno je na sajtu fabrike "Raketa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana