Grabovac: Sa promocija širom Srpske nosim lijepa iskustva

SRNA
Grabovac: Sa promocija širom Srpske nosim lijepa iskustva

KOZARSKA DUBICA- Dobitnik NIN-ove nagrade za roman "Poslije zabave" Stevo Grabovac poručio je mladim piscima da puno čitaju i istakao da sa promocija koje su održane širom Republike Srpske nosi lijepa iskustva i da se raduje svakom susretu sa čitaocima.

Grabovac je u Kozarskoj Dubici rekao da je pisana riječ na margini, ali da uvijek postoje određene grupe ljudi koje su zainteresovane za pisanje jer knjiga uvijek pronađe put do čitaoca.

Povodom promocije u Narodnoj biblioteci u Kozarskoj Dubici ovog romana, koji u osnovi ima istiniti događaj o užasnom zločinu koji se 1992. desio u okolini Broda, Grabovac je rekao novinarima da je smatrao da nije dorastao takvim temama.

"Negdje 2005. godine sam saznao za taj zločin koji se desio nad romskom djecom u okolini Bosanskog Broda u ljeto 1992. godine i to je bila prvi pokretački motiv koji me je naveo da počnem pisati o tome, a roman je i priča o nemogućnosti pisanja o nekakvim takvim groznim i teškim stvarima", rekao je Grabovac.

Direktor Narodne biblioteke u Kozarskoj Dubici Danijela Mandić rekla je da je promocija Grabovčevog romana "Poslije zabave" organizovana povodom obilježavanja 60 godina postojanja ove biblioteke.

"Dan biblioteke obilježavamo sa našim članovima, sugrađanima, gostima i svim onim koji vole pisanu riječ. Stevo nije prvi put u našoj biblioteci jer smo imali priliku prije nekoliko godina da se družimo s njim na književnoj večeri, ali sada prvi put dolazi kao dobitnik NIN-ove nagrade", rekla je Mandićeva novinarima.

Ona je podsjetila da je Narodna biblioteka u Kozarskoj Dubici osnovana 30. marta 1964. godine, a da kroz niz aktivnosti i manifestacija ove godine obilježava jubilej - 60 godina postojanja.

Mandićeva je najavila da će kroz nekoliko dana u biblioteci biti organizovano književno veče sa Nenadom Milkićem i druženje za djecu kojoj posvećuju veliku pažnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Preminuo pisac Pol Oster
Preminuo pisac Pol Oster
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana