Film "A sad se spušta veče" osvojio još dvije nagrade

G.S.
Film "A sad se spušta veče" osvojio još dvije nagrade

Nagrađivani kratki dokumentarni film "A sad se spušta veče" Maje Novaković osvojio je još dva festivalska odličja - Nagradu za najbolju fotografiju na filmskom festivalu Nevada Siti i za najbolji film međunarodnog takmičenja filmskih škola "Pobedili Vmeste".

Ovaj film, nastao uz podršku Filmskog centra Srbije, prethodno je osvojio šest nagrada na 15 filmskih festivala, a bio je predstavljen i na Festivalu Autorskog filma 2019. u Beogradu.

Sljedeće prikazivanje ostvarenja biće na Festivalu Evropskog filma Palić, koji se održava od 12. do 18. septembra na nekoliko lokacija na Paliću i u Subotici.

Djelo je na programu u okviru selekcije "Eco Dox", posvećene temama očuvanja životne sredine.

Autentična dokumentarna filmska priča prikazuje život dvije bake koje žive izolovano na brdima Istočne Bosne, gdje se ističe nematerijalna kulturna baštinu kroz prikaz bajalica i rituala protiv vremenskih nepogoda, grada i oluje.

Radnja filma je ilustracija svakodnevice ili prikaz žanr-scene života na selu, koje portretišu brižnost i bliskost baka, u njihovim međusobnim odnosima, kao i u relaciji prema prirodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana