Bijeljina: Izložba radova gradskih likovnih umjetnika

Srna
Bijeljina: Izložba radova gradskih likovnih umjetnika

Bijeljina - Na tradicionalnoj Vaskršnjoj izložbi Udruženja likovnih umjetnika "Sveti Luka" u Bijeljini predstavljeno je 85 djela od 31 autora, među kojima je i pet umjetnika koji prvi put izlažu svoje radove.

Ova prodajna izložba, koja je večeras svečano otvorena u Muzeju Semberije, ostaje pred publikom narednih mjesec dana, najavio je predsjednik udruženja "Sveti Luka" Panto Pantić.


On ističe da je izlaganje pred publikom u gradu u kome stvaraju njihova tradicija, ali i značajna promocija rada članova udruženja, koji izlažu i u zemljama regiona.

Pantić kaže da im je najveća želja da konačno dobiju svoje prostorije za rad u kojima bi likovni umjetnici stvarali uz druženje, približili svoj rad sugrađanima i promovisali stvaralaštvo, kao i grad Bijeljinu.

Na svečanom otvaranju je istaknuto da se ovom vaskršnjom izložbom, kroz univerzalni jezik umjetnosti, slavi život i pobjeda života nad smrću.

Izložbu Udruženja likovnih umjetnika "Sveti Luka" u Bijeljini prati i katalog u kojem su predstavljeni svi autori i njihova izložena djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana