Udruženju “Sunce” novac od kotizacije ulične trke

Srna
Foto: Instagram

DERVENTA - Atletski klub “Derventa” uručio je danas Udruženju roditelja djece sa smetnjama u razvoju “Sunce” vaučer od 2.500 maraka prikupljenih od kotizacija učesnika koji su nastupali na 2. uličnoj trci u Derventi.

Trener Atletskog kluba “Derventa” Dalibor Vrhovac rekao je da je ove godine skupljeno više novca od kotizacije učesnika druge ulične trke, koja je protekla veoma uspješno.

“Veoma smo zadovoljni i bilo je više učesnika iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije, svi najbolji takmičari iz BiH. Takmičari su istakli da je ovo bila jedna od najboljih trka koja je održana ne samo u BiH nego u cijelom regionu. Nadamo se da će ih naredne godine biti još više”, rekao je Vrhovac.

On je uručio i gradonačelniku Miloradu Simiću Plaketu za pomoću u organizaciji 2. ulične trke kroz Derventu “Derventa 2024”, kao i gradu - generalnom pokrovitelju.

Predsjednik udruženja “Sunce” Tatjana Spasojević zahvalila je za donaciju.

“Trenutno okupljamo 178 korisnika i njihove porodice. Obavljamo dnevno zbrinjavanje za odrasla lica sa intelektualnim teškoćama, a obavljamo prevoz sve djece sa smetnjama u razvoju koja žive na području našeg grada i korisnici su škole ili dnevnog centra, te sredstva koja smo primili biće usmjerene za poboljšanje tih usluga”, kaže Spasojevićeva.

Ona navodi da je najveći problem vezan za organizaciju prevoza jer su troškovi puno veći nego grant sa kojim raspolažu.

“Zahvalnost Atletskom klubu za donaciju, ali i omogućavanju đeci iz udruženja da budu dio ulične trke”, kaže Spasojevićeva.

Predaji novčanog vaučera u prostorijama udruženja prisustvovao je i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Gradske uprave Slaven Pašalić sa saradnikom Borisom Bašićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana