Milići: Počela “Milutinova olimpijada”

Srna
Foto: Srna

MILIĆI - U Srednjoškolskom centru “Milutin Milanković” u Milićima danas je počela “Milutinova olimpijada” koja se organizuje u okviru obilježavanja manifestacije “Dani Milutina Milankovića”, na kojoj se učenici do kraja mjeseca takmiče u raznim vještinama i disciplinama.

Profesor matematike u milićkom Srednjoškolskom centru Radojka Savkić izjavila je novinarima da je početak rezervisan za takmičenje u matematici odnosno brzom računanju.

“Sutra ćemo imati Slagalicu, zatim ostala takmičenja iz pravopisa, sportske dicipline Između dvije vatre i trka na 100 metara, slijepo kucanje. Manifestaciju ćemo završiti igricom Lov na blago”, rekla je Savkićeva.

Ona je napomenula da se za takmičenje prijavilo šest ekipa od prvog do četvrtog razreda, te da su nagrade za prvo mjesto 150 KM, drugo 100 KM i treće 50 KM.

Savkićeva je istakla da će medalje i nagrade biti dodijeljene 7. juna, kada će biti zatvoreni “Dani Milutina Milankovića”.

Manifestacija “Dani Milutina Milankovića” počela je 17. maja ekološkom akcijom “Jedan cvijet za ljepši svijet”, gdje su mostovi u Milića ukrašeni saksijama cvijeća.

U okviru manifestacije u petak, 24. maja, biće obilježen Dan slovenske pismenosti, a 28. maja na datum rođenja Milutina Milankovića na programu je svečana priredba.

Organizator manifestacije je milićki Srednjoškolski centar koji je dobio ime po slavnom naučniku. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana