Удружењу “Сунце” новац од котизације уличне трке

Срна
Foto: Инстаграм

ДЕРВЕНТА - Атлетски клуб “Дервента” уручио је данас Удружењу родитеља дјеце са сметњама у развоју “Сунце” ваучер од 2.500 марака прикупљених од котизација учесника који су наступали на 2. уличној трци у Дервенти.

Тренер Атлетског клуба “Дервента” Далибор Врховац рекао је да је ове године скупљено више новца од котизације учесника друге уличне трке, која је протекла веома успјешно.

“Веома смо задовољни и било је више учесника из Хрватске, Црне Горе и Србије, сви најбољи такмичари из БиХ. Такмичари су истакли да је ово била једна од најбољих трка која је одржана не само у БиХ него у цијелом региону. Надамо се да ће их наредне године бити још више”, рекао је Врховац.

Он је уручио и градоначелнику Милораду Симићу Плакету за помоћу у организацији 2. уличне трке кроз Дервенту “Дервента 2024”, као и граду - генералном покровитељу.

Предсједник удружења “Сунце” Татјана Спасојевић захвалила је за донацију.

“Тренутно окупљамо 178 корисника и њихове породице. Обављамо дневно збрињавање за одрасла лица са интелектуалним тешкоћама, а обављамо превоз све дјеце са сметњама у развоју која живе на подручју нашег града и корисници су школе или дневног центра, те средства која смо примили биће усмјерене за побољшање тих услуга”, каже Спасојевићева.

Она наводи да је највећи проблем везан за организацију превоза јер су трошкови пуно већи него грант са којим располажу.

“Захвалност Атлетском клубу за донацију, али и омогућавању ђеци из удружења да буду дио уличне трке”, каже Спасојевићева.

Предаји новчаног ваучера у просторијама удружења присуствовао је и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић са сарадником Борисом Башићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана