Potpisani ugovori o stipendiranju 213 studenata

SRNA
Potpisani ugovori o stipendiranju 213 studenata

ZVORNIK - U Gradskoj upravi Zvornik danas su potpisani ugovori sa 213 studenata koji su za 2023/24. godinu ostvarili pravo na stipendiranje iz gradskog budžeta.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović rekao je novinarima da je za studentske stipendije iz budžeta grada izdvojena 181.000 KM, te da je, u zavisnosti od kategorije, visina stipendija na godišnjem nivou 300, 500 ili 1.000 KM.

On je pojasnio da su pravo na stipendije ostvarili studenti čiji je prosjek ocjena veći od 8,5, kao i brucoši koji su nosioci Vukove diplome.

"Pravo na stipendije ostvarili su studenti sa smetnjama u razvoju, studenti bez oba roditelja, studenti master studija sa prosjekom ocjena višim od devet, te brucoši Tehnološog fakulteta", rekao je Ivanović.

On je naveo da su pravo na stipendije ostvarili i studenti iz porodica ratnih vojnih invalida, kao i studenti iz porodica sa troje i više djece i porodica slabog materijalnog stanja.

Ivanović je nagasio da je Gradska uprava u ovoj godini izdvojila više od pet miliona KM za obrazovanje i to za predškolsko, osnovno, srednjoškolsko i visoko orazovanje.

"Ulaganje u obrazovanje mladih je ulaganje u budućnost, što je najbolja investicija", rekao je Ivanović, poželivši studentima uspješno školovanje i dobro zdravlje. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana