Потписани уговори о стипендирању 213 студената

СРНА
Потписани уговори о стипендирању 213 студената

ЗВОРНИК - У Градској управи Зворник данас су потписани уговори са 213 студената који су за 2023/24. годину остварили право на стипендирање из градског буџета.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић рекао је новинарима да је за студентске стипендије из буџета града издвојена 181.000 КМ, те да је, у зависности од категорије, висина стипендија на годишњем нивоу 300, 500 или 1.000 КМ.

Он је појаснио да су право на стипендије остварили студенти чији је просјек оцјена већи од 8,5, као и бруцоши који су носиоци Вукове дипломе.

"Право на стипендије остварили су студенти са сметњама у развоју, студенти без оба родитеља, студенти мастер студија са просјеком оцјена вишим од девет, те бруцоши Технолошог факултета", рекао је Ивановић.

Он је навео да су право на стипендије остварили и студенти из породица ратних војних инвалида, као и студенти из породица са троје и више дјеце и породица слабог материјалног стања.

Ивановић је нагасио да је Градска управа у овој години издвојила више од пет милиона КМ за образовање и то за предшколско, основно, средњошколско и високо оразовање.

"Улагање у образовање младих је улагање у будућност, што је најбоља инвестиција", рекао је Ивановић, пожеливши студентима успјешно школовање и добро здравље. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана