Lovački savez proslavio 25 godina postojanja

M. L.
Lovački savez proslavio 25 godina postojanja

Banjaluka - Lovački savez RS, koji broji oko 23.000 članova, je za 25 godina rada i postojanja prošao ozbiljan razvojni put i ostvario rezultate vrijedne poštovanja.

Istaknuto je to na svečanoj sjednici Lovačkog saveza RS, održanoj u subotu u Banjaluci, kojoj su prisustvovali brojni članovi ove najmasovnije organizacije u Srpskoj. Predsjednik Vlade RS Radovan Višković istakao je da Lovački savez proslavlja veoma značajan jubilej, te da će Vlada Srpske i u godinama koje dolaze nastaviti da pomaže tu organizaciju.

- Vlada je lani indirektno pomogla Lovački savez sa skoro milion maraka, a direktno sa oko 500.000 KM. Svaka lokalna zajednica ima po nekoliko lovačkih objekata koje je sagradio ovaj savez, a njegovi članovi, osim što se bave kontrolisanim odstrelom divljači, prihranjuju divljač i čuvaju lovišta - rekao je Višković.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić rekao je da će resorno ministarstvo nastaviti da pomaže lovcima jer oni posvećuju značajnu pažnju njegovanju divljači i promociji Srpske.

Predsjednik Lovačkog saveza RS Savo Minić naglasio je da je prošla godina upisana zlatnim slovima u kalendar saveza jer je učinjeno mnogo na unapređenju lovstva.

- Značajan novac uložen je u praćenje i zaštitu divljači, lovno-tehničke i uzgojne objekte i sve to dalo je veoma dobre rezultate - rekao je Minić.

Slaveći četvrt vijeka postojanja Lovački savez RS je za posebne zasluge u unapređenju lovstva zlatnim plaketama odlikovao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednicu RS Željku Cvijanović, premijera Radovana Viškovića, člana Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamenta BiH Nebojšu Radmanovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Borisa Pašalića, ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, ministarku za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenu Golić i predsjednika Ustavnog suda RS Džerarda Selmana. Priznanja su dodijeljena i trojici prethodnih predsjednika Lovačkog saveza RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana