U Gradiškoj predstavljena “Rusija u objektivu”

M. Vu.
U Gradiškoj predstavljena “Rusija u objektivu”

Gradiška - U okviru manifestacije “Dan ruske kulture i umjetnosti” u gimnaziji u Gradišci je otvorena izložba fotografija “Rusija u objektivu”.

Na izložbi je predstavljeno 20 fotografija ruskih sela, prirode i životinja koje su nastale u okviru foto-konkursa “Najljepša zemlja” Ruskog geografskog društva.

- To je izložba koja predstavlja ljepote ruskog sela i želju Rusije da ljudi ostanu da žive na selima - kazao je načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić.

Pored izložbe fotografija, predstavljen je i dokumentarni film “Ruski oficir sa Kozare”, autora Milana Pilipovića, a tokom sedmodnevne manifestacije biće prikazivani igrani filmovi ruske produkcije.

- Hvala svima koji su ovo organizovali jer je ovaj događaj važan za naše međusobne odnose - rekla je Lilija Sabirova, ataše za kulturu ruske ambasade u BiH.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević istakao je da je “Dan ruske kulture i umjetnosti” dokaz dobre saradnje koju Republika Srpska gaji sa Ruskom Federacijom na polju kulture. Dodaje da je ta saradnja svake godine sve jača.

- Ove godine smo mi bili u Sankt Peterburgu, gdje smo se predstavili predstavama, filmovima i knjigama. Ruska ambasada sada nastoji da svoje kulturne sadržaje predstavi kod nas - istakao je Malešević.

Pored izložbe fotografija i projekcije filma, u Kulturnom centru Gradiška priređen je prikladan kulturno-umjetnički program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana