Trebinjski osnovci trčali “Ekomaraton”

R. Mi.
Trebinjski osnovci trčali “Ekomaraton”

Trebinje - “Ekomaratonom”, u kojem je učestvovalo oko 200 osnovaca, juče je u Trebinju obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine, a osnovni cilj manifestacije je skretanje pažnje na značaj očuvanja čovjekove okoline.

Drugu godinu zaredom na ovaj dan održan je “Ekomaraton” za učenike od petog do osmog razreda iz sve tri trebinjske osnovne škole. Marija Ninković iz JU “Ekologija i bezbjednost” ističe da se Trebinje kao ekološki odgovorna zajednica i ove godine pridružilo obilježavanju dana na koji se širom svijeta skreće pažnja javnosti na značaj očuvanja životne sredine.

- Lani je na maratonu bilo oko 80 djece, tako da smo sada prezadovoljni. Glavni cilj je da djeci skrenemo pažnju na važnost zdravog načina života - poručila je Ninkovićeva.

Uz medalje i diplome, najbolje na “Ekomaratonu” poklon-paketima nagradila je i “Hercegovačka kuća”. Nadležne službe Svjetski dan zaštite životne sredine obilježili su akcijom uređenja gradskih javnih i zelenih površina, u kojoj je učestvovalo stotinak aktivista.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana