Strateški partner pokreće proizvodnju u Novoj Romaniji

Srna
Strateški partner pokreće proizvodnju u Novoj Romaniji

Sokolac - Pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Milorad Motika izjavio je da strateški partner preduzeća "Nova Romanija" Sokolac, italijanska firma "L.A. kost", započinje proizvodnju 16. marta.

Motika se danas na Sokocu sastao sa predstavnicima sindikata preduzeća "Nova Romanija" koje trenutno ima 69 radnika, kojima se duguje 11 plata, doprinosi nisu plaćeni za poslednjih 25 mjeseci, a ukupna dugovanja 37 privrednih subjekata ovoj firmi iznose oko 850.000 KM.

Motika je rekao novinarima da će italijanska firma, prema ugovoru sa "Šumama Republike Srpske", dobiti dovoljne količine trupaca za preradu.

Prema njegovim riječima, italijanski partner trebalo bi da na početku proizvodnje u "Novoj Romaniji" angažuje do 35 radnika, a da će oni koji ne budu angažovani u proizvodnji dobiti otpremnine, dok je 21 radnik stekao uslove za penzionisanje.

Predsjednik Sindikalne organizacije "Nove Romanije" Veljko Žugić napomenuo je da ovo preduzeće za isporučenu robu "Šumama Republike Srpske" duguje oko 3,7 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana