Srbac: Đaci dobili nagrade i naučili izviđačke vještine

D. J.
Srbac: Đaci dobili nagrade i naučili izviđačke vještine

SRBAC - Udruženje građana “Moje Nožičko” iz Nožičkog kod Srpca četvrtu godinu zaredom organizovalo je akciju “Najbolji đak”, u okviru koje su nagradili učenike iz njihovog sela koji su ostvarili najbolje rezultate u protekloj školskoj godini.

Među njima su učenice Gordana Malbašić, Lara Olenjuk, Jovana Ilić i Sara Čičić, koje su završile područnu školu “Jovan Jovanović Zmaj” u Nožičkom.

Predsjednik udruženja Velimir Mikulić rekao je da su nagrade od 200 KM dobili vukovci, a po 100 KM odlični učenici.

- Među nagradama je bilo i drugo dopunjeno izdanje monografije o Banu Milosavljeviću, koja je dosta poučna - rekao je Mikulić.

Za osnovce je organizovano i jednodnevno druženje, a u posjeti im je bio i Odred izviđača “22. april” iz Banjaluke, koji je djeci pokazao nekoliko vježbi, kao što su signalizacija zastavicama i rasklapanje šatora.

Član izviđačkog društva Danijela Mitrašinović rekla je da su sa zadovoljstvom prihvatili poziv da budu gosti na druženju u Nožičkom.

- Boravak u prirodi je metoda koju koristimo da bismo pomogli djeci da se socijalizuju i razvijaju, a upoznali smo ih sa vještinama koje im mogu biti od koristi - rekla je Mitrašinovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana