Škole i vrtić u Rogatici u novom ruhu

Sreten Mitrović
Škole i vrtić u Rogatici u novom ruhu

ROGATICA - Ova godina ostaće upamćena po ulaganju u objekte obrazovanja u Rogatici, u koje je investirano više od 600.000 maraka koje su obezbijedili opština Rogatica, Vlada Republike Srpske i Vlada Srbije, uz podršku predsjednice RS Željke Cvijanović.

Srednjoškolski centar “27. januar” dobio je novu vanjsku i unutrašnju stolariju na starom i novom dijelu zgrade, obnovljena je i fasada, zamijenjeni oluci i popravljena cjelokupna limarija u novom dijelu zgrade, rečeno je ovih dana na sjednici Skupštine opštine Rogatica, na kojoj je razmatrana informacija o stanju u oblasti mladih, obrazovanja, kulture i fizičke kulture na području ove lokalne zajednice. 

I na zgradi Osnovne škole “Sveti Sava”, koja je izgrađena davne 1975. godine, urađeno je dosta toga. Rekonstruisan je sistem grijanja sa ugradnjom 70 novih radijatora, a “mala škola” i dio centralne zgrade dobili su novi limeni krov.

Da tu radovi neće stati, potvrđuje činjenica da je već potpisan ugovor o prekrivanju glavnog bloka škole i popravci krova iznad fiskulturne sale, te sanaciji mokrih čvorova u cijeloj zgradi koji su bili skoro neupotrebljivi.

Poslije više decenija i zgrada vrtića “Bambi” na Trgu oslobodilaca došla je na red za renoviranje. U toku su završni radovi na proširivanju kapaciteta objekta, zamjeni krova i rekonstrukciji mokrih čvorova. 

- U “podmlađivanje” vrtića utrošeno je oko 100.000 maraka, od kojih je 50.000 podrška predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović - rekao je načelnik Rogatice Milorad Jagodić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana