Школе и вртић у Рогатици у новом руху

Сретен Митровић
Школе и вртић у Рогатици у новом руху

РОГАТИЦА - Ова година остаће упамћена по улагању у објекте образовања у Рогатици, у које је инвестирано више од 600.000 марака које су обезбиједили општина Рогатица, Влада Републике Српске и Влада Србије, уз подршку предсједнице РС Жељке Цвијановић.

Средњошколски центар “27. јануар” добио је нову вањску и унутрашњу столарију на старом и новом дијелу зграде, обновљена је и фасада, замијењени олуци и поправљена цјелокупна лимарија у новом дијелу зграде, речено је ових дана на сједници Скупштине општине Рогатица, на којој је разматрана информација о стању у области младих, образовања, културе и физичке културе на подручју ове локалне заједнице. 

И на згради Основне школе “Свети Сава”, која је изграђена давне 1975. године, урађено је доста тога. Реконструисан је систем гријања са уградњом 70 нових радијатора, а “мала школа” и дио централне зграде добили су нови лимени кров.

Да ту радови неће стати, потврђује чињеница да је већ потписан уговор о прекривању главног блока школе и поправци крова изнад фискултурне сале, те санацији мокрих чворова у цијелој згради који су били скоро неупотребљиви.

Послије више деценија и зграда вртића “Бамби” на Тргу ослободилаца дошла је на ред за реновирање. У току су завршни радови на проширивању капацитета објекта, замјени крова и реконструкцији мокрих чворова. 

- У “подмлађивање” вртића утрошено је око 100.000 марака, од којих је 50.000 подршка предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић - рекао је начелник Рогатице Милорад Јагодић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана