Prnjavor: Fijakeri na čelu defilea

B. R.
Prnjavor: Fijakeri na čelu defilea

Prnjavor - Festival folklora nacionalnih manjina okupio je minulog vikenda u Prnjavoru devet amaterskih društava iz BiH, Srbije, Češke Republike i Poljske.

Razigrani folkloraši priredili su, pred nekoliko hiljada gledalaca na glavnom gradskom trgu, bogat program. Ni ove godine nije izostalo predstavljanje nacionalnih kulinarskih specijaliteta, koji su prethodili dvočasovnom zabavnom programu.

Otvaranju festivala prethodio je defile, a nekoliko stotina učesnika predvodili su poznati prnjavorski fijakeri.

- Ovdje smo zaista lijepo primljeni, a Prnjavorčani su na pravi način još jednom potvrdili svoje gostoprimstvo, što nas obavezuje da im uzvratimo kada nam budu gosti - rekao je Jan Vlah iz češkog grada Boskovice, s kojim Prnjavor njeguje pobratimsku saradnju.

Delegacija festivala posjetila je i češko selo Maćino Brdo, crkvu brvnaru u Palačkovcima i Štivor, gdje žive pripadnici italijanske zajednice, a druženje je upriličeno i u etno-selu.

Kazan

Za učesnike festivala potpaljen je kazan, kapaciteta 4.000 litara, u kojem će Prnjavorčani pokušati da obore Ginisov rekord u pripremanju najveće svjetske riblje čorbe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana