Prijedorčani uz malu Milicu u najtežoj bici

Snežana Tasić
Prijedorčani uz malu Milicu u najtežoj bici

Prijedor - Pred Prijedorčanima, a i svim građanima Srpske, je još jedan ispit humanosti, za koji svi vjeruju da će biti položen, jer su već počeli da prikupljaju novac za liječenje svoje trogodišnje sugrađanke Milice Jeličić iz Ljeskara koja boluje od teške bolesti.

Ova djevojčica, koja je tek zakoračila u život, suočena je sa borbom jer joj je prošle godine dijagnostifikovan tumor na kičmenoj moždini.

Mala Milica liječi se na Klinici za majku i dijete u Beogradu, gdje će nakon osam primljenih terapija biti podvrgnuta transplantaciji koštane srži. Da bi dobila ovu bitku i nastavila liječenje u Italiji, djevojčici i njenoj porodici neophodno je 200.000 evra.

Miličini problemi počeli su u decembru prošle godine. Do tada zdrava djevojčica izgubila je boju u licu i dobila povišenu temperaturu koja je trajala danima, a potom je uslijedila dijagnoza i šok - tumor na kičmenoj moždini. Nakon jednog ciklusa terapije primljene u Beogradu, vraćena je u Banjaluku, gdje joj se situacija stabilizovala. Međutim, nedavnom kontrolom ustanovljeno je da je tumor metastazirao na kosti.

- Milica je završila četvrtu hemoterapiju i sada će biti napravljena pauza, a onda će ljekari ponoviti skener. Nakon toga ćemo vidjeti da li treba još terapija, jer je predviđeno da primi osam, pa slijedi transplantacija koštane srži - potvrdila je za “Glas Srpske” Miličina tetka Biljana.

Ona je dodala da je djevojčica sa majkom Marijanom stigla u Prijedor radi pripreme papirologije za dalje liječenje jer je nakon transplantacije, očekuju zračenja i imuno-terapije koje su veoma skupe.

Novac za nastavak liječenja u Đenovi porodica Jeličić nema. Stupili su u kontakt i sa republičkim Fondom solidarnosti, a zvanični zahtjev za pomoć biće upućen odmah nakon prikupljanja neophodne medicinske dokumentacije. Za to vrijeme, humanost na djelu su pokazali Miličini sugrađani. Na većem broju mjesta u gradu prikupljaju novac koji će biti proslijeđen porodici Jeličić.

Jednu od njih organizuje i Klub mladih Crvenog krsta, čije je predsjednik Srđan Kunić pozvao je građane da danas dođu na Trg Majora Zorana Karlice i dobrovoljnim prilozima učestvuju u ovoj akciji.

- Apelujemo na sve sugrađane koji nisu u prilici da uplate veći iznos da izađu na trg gdje ćemo cijeli dan prikupljati dobrovoljne priloge kako bismo našoj malenoj sugrađanki pomogli da pobijedi bolest - poručio je Kunić. Kutije za prikupljanje dobrovoljnih priloga postavljene su u mnogim ugostiteljskim i trgovačkim objektima u gradu, te svi vjeruju da akcija mora biti uspješna, a Milici pružena šansa da se vrati u svoje bezbrižno djetinjstvo.

- Svi u porodici smo uvjereni da će naša hrabra Milica dobiti i ovu, najtežu bitku uz pomoć dobrih ljudi - istakla je njena tetka Biljana.

Računi

Miličina tetka Biljana najavila je i pokretanje humanitarnog broja. Svi koji žele da pomognu liječenje Milice Jeličić, mogu to da urade uplatama na žiro-računa u Mikrofin banci: 5722660000607044, a za uplate iz inostranstva  BA 3395550000045058652 otvoren u Novoj banci SWIFT: NOVIBA22.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana