Приједорчани уз малу Милицу у најтежој бици

Снежана Тасић
Приједорчани уз малу Милицу у најтежој бици

Приједор - Пред Приједорчанима, а и свим грађанима Српске, је још један испит хуманости, за који сви вјерују да ће бити положен, јер су већ почели да прикупљају новац за лијечење своје трогодишње суграђанке Милице Јеличић из Љескара која болује од тешке болести.

Ова дјевојчица, која је тек закорачила у живот, суочена је са борбом јер јој је прошле године дијагностификован тумор на кичменој мождини.

Мала Милица лијечи се на Клиници за мајку и дијете у Београду, гдје ће након осам примљених терапија бити подвргнута трансплантацији коштане сржи. Да би добила ову битку и наставила лијечење у Италији, дјевојчици и њеној породици неопходно је 200.000 евра.

Миличини проблеми почели су у децембру прошле године. До тада здрава дјевојчица изгубила је боју у лицу и добила повишену температуру која је трајала данима, а потом је услиједила дијагноза и шок - тумор на кичменој мождини. Након једног циклуса терапије примљене у Београду, враћена је у Бањалуку, гдје јој се ситуација стабилизовала. Међутим, недавном контролом установљено је да је тумор метастазирао на кости.

- Милица је завршила четврту хемотерапију и сада ће бити направљена пауза, а онда ће љекари поновити скенер. Након тога ћемо видјети да ли треба још терапија, јер је предвиђено да прими осам, па слиједи трансплантација коштане сржи - потврдила је за “Глас Српске” Миличина тетка Биљана.

Она је додала да је дјевојчица са мајком Маријаном стигла у Приједор ради припреме папирологије за даље лијечење јер је након трансплантације, очекују зрачења и имуно-терапије које су веома скупе.

Новац за наставак лијечења у Ђенови породица Јеличић нема. Ступили су у контакт и са републичким Фондом солидарности, а званични захтјев за помоћ биће упућен одмах након прикупљања неопходне медицинске документације. За то вријеме, хуманост на дјелу су показали Миличини суграђани. На већем броју мјеста у граду прикупљају новац који ће бити прослијеђен породици Јеличић.

Једну од њих организује и Клуб младих Црвеног крста, чије је предсједник Срђан Кунић позвао је грађане да данас дођу на Трг Мајора Зорана Карлице и добровољним прилозима учествују у овој акцији.

- Апелујемо на све суграђане који нису у прилици да уплате већи износ да изађу на трг гдје ћемо цијели дан прикупљати добровољне прилоге како бисмо нашој маленој суграђанки помогли да побиједи болест - поручио је Кунић. Кутије за прикупљање добровољних прилога постављене су у многим угоститељским и трговачким објектима у граду, те сви вјерују да акција мора бити успјешна, а Милици пружена шанса да се врати у своје безбрижно дјетињство.

- Сви у породици смо увјерени да ће наша храбра Милица добити и ову, најтежу битку уз помоћ добрих људи - истакла је њена тетка Биљана.

Рачуни

Миличина тетка Биљана најавила је и покретање хуманитарног броја. Сви који желе да помогну лијечење Милице Јеличић, могу то да ураде уплатама на жиро-рачуна у Микрофин банци: 5722660000607044, а за уплате из иностранства  БА 3395550000045058652 отворен у Новој банци SWIFT: НОВИБА22.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана