Podrškom industrijskim zonama do novih radnih mjesta u Bijeljini

Lj. A.
Podrškom industrijskim zonama do novih radnih mjesta u Bijeljini

Bijeljina - Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović izjavio je juče u Bijeljini da ovaj grad ima svu podršku i Vlade RS i njega kao predsjednika parlamenta kada je riječ o osposobljavanju industrijskih zona, spremnih za nove investitore.

On je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Mićom Mićićem i predsjednikom Skupštine grada Slavišom Markovićem, kazao da je Bijeljina jedno od najvažnijih mjesta u Srpskoj, te da predstavlja čvorište koje je veoma blizu Srbiji, Hrvatskoj, a nije daleko ni od granice sa FBiH.

- Ja kao predsjednik Skupštine, a i Vlada Srpske podržavamo projekte koji dovode investitore na ovo područje kao što je razvoj industrijskih zona u Bijeljini koji otvaraju nova radna mjesta i zapošljavaju ljude - izjavio je Čubrilović dodavši da je ulaganje u razvoj realnog sektora jedno od najvažnijih pitanja, jer daje osnovu za život mladih i ostanak na ovim prostorima.

Čubrilović je kazao da su industrijske zone formirane oko Bijeljine prostor interesantan za sve investitore koji će se baviti oblastima od poljoprivrede do najsavremenijih tehnologija. Mićić je kazao da se teme o kojima je juče razgovarano sa Čubrilovićem ne odnose samo na Bijeljinu, nego na cijelu RS.

- Inicijativu da se Beograd poveže sa Sarajevom preko Bijeljine i Brčkog, potpuno podržavamo jer bi Srpska time sigurno dobila mnogo u saobraćajnom i svakom drugom pogledu - rekao je Mićić i dodao da je sa Čubrilovićem razgovarano o sanaciji i zaštiti grada od poplava.

Nakon Bijeljine, Čubrilović je posjetio Modriču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana