Otvoren Klub za traženje posla u Istočnoj Ilidži

Srna
Otvoren Klub za traženje posla u Istočnoj Ilidži

Istočno Sarajevo - Klub za traženje posla, koji je juče otvoren u prostorijama Biroa za zapošljavanje Istočna Ilidža, je mjesto gdje će mladima biti omogućeno da steknu znanja i vještine relevantne za traženje posla, izjavio je direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić.

- Moram da naglasim da je zavod konstantno u reformi i da nam je cilj individualni, pojedinačni rad i podizanje kompetencija nezaposlenih lica kako bi naša privreda došla do kvalitetnije radne snage - rekao je Vujičić i dodao da će ovaj klub, osim Istočne Ilidže, pokrivati Istočno Novo Sarajevo. On je podsjetio da je projekat započet 2010. godine s ciljem da obuhvati što više mladih koji će proći obuku i lakše doći do zaposlenja, te će im pomoći u postavljanju ličnih ciljeva i jačanju samopouzdanja.

Među članovima kluba je diplomirani inženjer poljoprivrede Milica Ljubenko koja je na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS već pet godina, a do sada je uglavnom radila poslove koji nisu iz njene struke.

- Nadam se da ću uz pomoć ovog projekta dodatno unaprijediti znanje i da ću uspjeti da pronađem zaposlenje u struci - istakla je Ljubenkova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana