Olakšali život devetorici srbačkih ratnih vojnih invalida

D. J.
Olakšali život devetorici srbačkih ratnih vojnih invalida

SRBAC - Udruženja iz Srpca koja okupljaju boračke kategorije obezbijedila su jednokratnu novčanu pomoć za devet ratnih vojnih invalida iz ove opštine.

Jedan od njih je Dragan Vučić iz Donjih Srđevića, koji je dobio priključne mašine i poljoprivredne alatke u vrijednosti od 2.500 KM preko projekta Boračke organizacije RS i Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida. Pomoć je dobio na prijedlog Boračke organizacije Srbac čiji predstavnici su ga posjetili ovih dana i uvjerili se da mu je mehanizacija od velike koristi prilikom obavljanja poljoprivrednih radova.

- Zadovoljstvo nam je kad možemo na ovaj način pomoći našim borcima koji su ostali trajni invalidi, kao i porodicama naših saboraca koji su stradali na prvim linijama odbrane da bismo danas živjeli u miru i slobodi. U pripremi imamo još sličnih projekata - rekao je predsjednik Boračke organizacije Srbac Goran Plotan.

Vučić živi u domaćinstvu sa suprugom i četvoro djece, koje izdržava isključivo od svog rada.

- Zahvaljujem na pomoći koja mi je omogućila da prehranim svoju porodicu i školujem djecu koja su se upisala fakultete i svi su uspješni studenti - rekao je Vučić.

Pomoć je stigla za još osmoro nekadašnjih boraca uz pomoć Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Srbac. Na nedavnoj sjednici Predsjedništva odlučeno je da njih osam dobije po 100 KM, a jedan ratni vojni invalid 200 KM za nabavku osnovnih životnih namirnica.

- Pored jednokratne pomoći ove vrste svake godine preko Saveza ratnih vojnih invalida RS dobijamo sredstva za najmanje jednog invalida na ime ekonomske podrške za oporavak domaćinstva u vrijednosti 2.500 KM. Preko ovog saveza uspijevamo uputiti neke od naših članova i na banjsko liječenje i rehabilitaciju - rekao je predsjednik udruženja Milorad Stanišljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana