Олакшали живот деветорици србачких ратних војних инвалида

Д. Ј.
Олакшали живот деветорици србачких ратних војних инвалида

СРБАЦ - Удружења из Српца која окупљају борачке категорије обезбиједила су једнократну новчану помоћ за девет ратних војних инвалида из ове општине.

Један од њих је Драган Вучић из Доњих Срђевића, који је добио прикључне машине и пољопривредне алатке у вриједности од 2.500 КМ преко пројекта Борачке организације РС и Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида. Помоћ је добио на приједлог Борачке организације Србац чији представници су га посјетили ових дана и увјерили се да му је механизација од велике користи приликом обављања пољопривредних радова.

- Задовољство нам је кад можемо на овај начин помоћи нашим борцима који су остали трајни инвалиди, као и породицама наших сабораца који су страдали на првим линијама одбране да бисмо данас живјели у миру и слободи. У припреми имамо још сличних пројеката - рекао је предсједник Борачке организације Србац Горан Плотан.

Вучић живи у домаћинству са супругом и четворо дјеце, које издржава искључиво од свог рада.

- Захваљујем на помоћи која ми је омогућила да прехраним своју породицу и школујем дјецу која су се уписала факултете и сви су успјешни студенти - рекао је Вучић.

Помоћ је стигла за још осморо некадашњих бораца уз помоћ Удружења ратних војних инвалида општине Србац. На недавној сједници Предсједништва одлучено је да њих осам добије по 100 КМ, а један ратни војни инвалид 200 КМ за набавку основних животних намирница.

- Поред једнократне помоћи ове врсте сваке године преко Савеза ратних војних инвалида РС добијамо средства за најмање једног инвалида на име економске подршке за опоравак домаћинства у вриједности 2.500 КМ. Преко овог савеза успијевамо упутити неке од наших чланова и на бањско лијечење и рехабилитацију - рекао је предсједник удружења Милорад Станишљевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана