Održane trke ubrzanja u Gradišci: Brzi i žestoki pokazali umijeća

M. V.
Održane trke ubrzanja u Gradišci: Brzi i žestoki pokazali umijeća

Gradiška - Veliki broj zaljubljenika u brzu vožnju oduševila je trka ubrzanja "Street race 402 AK Oktan", koja je održana na dionici autoputa Banjaluka - Gradiška u mjestu Čatrnja na zatvorenom dijelu puta.

Vještinu u vožnji minulog vikenda pokazalo je 55 takmičara, koji su na stazi dugoj 402 metra pokazali koliko su njihovi četvorotočkaši "brzi i žestoki". Dario Konopek iz Slavonskog Broda pobjednik je najjače, klase 9. On je stazu prešao za rekordnih 9,76 sekundi, ostavivši iza sebe Damira Ožegovića i Tomislava Konopeka.

Trka ubrzanja još jednom je opravdala očekivanja. Uprkos velikoj vrućini, u Čatrnji se okupio veliki broj ljubitelja brzine.

Konopek je otkrio da njegov "audi S2" ima 3.000 kubika i 1.300 konja. Pobjednik u klasi 10 Damir Ožegović iz Apatina, koji vozi "fiću busa", kazao je da već tri sezone nastupa u ovom vozilu na svim takmičenjima u regionu i da postiže zavidne rezultate.

Predsjednik Auto-kluba "Oktan" Siniša Basta istakao je da je zadovoljan kako je protekla manifestacija.

- Trkalo se u klasama od devet do 16 sekundi. Takmičari su došli iz okruženja pošto će trka biti bodovana za šampionate BiH, Srbije i Hrvatske - rekao je Basta.

Za izbor najljepšeg automobila bilo je prijavljeno desetak vozila, a najviše pažnje izazvao je "folksvagen" Srđana Bosančića iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana