Nova politička previranja u Prijedoru: Jakupović smijenjen, Mešić novi predsjednik Skupštine

S. Ta.
Nova politička previranja u Prijedoru: Jakupović smijenjen, Mešić novi predsjednik Skupštine

Prijedor - Odbornici Skupštine grada Prijedora razriješili su juče dužnosti predsjednika lokalnog parlamenta Seada Jakupovića iz SDP-a BiH, a na tu dužnost imenovali Ajdina Mešića iz SDA.

Jakupović je u obraćanju odbornicima rekao da ovu inicijativu shvata kao posljedicu promjene skupštinske većine, a navode iz inicijative za njegovu smjenu da nije radio u skladu sa poslovnikom i da nije izvršavao politike odbacio je kao paušalne.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je od 2009. godine u gradskoj administraciji i da od tada do danas nikada nije dobio nijednu primjedbu na rad Seada Jakupovića, kao i da su mnoge međunarodne organizacije, gosti i posmatrači rad lokalne Skupštine uvijek ocjenjivali najvišim ocjenama, da su sjednice bile dobro organizovane i dokumenta za njih dobro pripremljena, da je rad ovog tijela uvijek bio transparentan i efikasan.

- Politike su u stanju da pokažu mišiće brojem ruku. Razrješavate časnog čovjeka, koji je časno radio svoj posao - rekao je Đaković u obraćanju odbornicima.

Dalibor Pavlović i Mirsad Duratović, dvojica od 20 odbornika koji su tražili promjenu na čelu Skupštine grada Prijedora, zahvalili su se Jakupoviću za izuzetnu saradnju i korektan odnos u proteklih šest i po godina i potvrdili da nema ničega ličnog u ovoj inicijativi nego da žele vratiti dignitet tijelu koje je, prema njihovoj ocjeni, bilo podređeno gradonačelniku umjesto da bude obratno.

Za razrješenje Jakupovića glasao je 21 odbornik, protiv ih je bilo sedam, a tri su bila odsutna. Za imenovanje Mešića glasala su 22 odbornika, pet ih je bilo protiv, a nijedan uzdržan. Skupštinsku većinu do danas su činili DNS, SNSD, SDA, SP i SDP BiH, dok su u opoziciji bili SDS, PDP i DF. Novu većinu čine svi osim šest odbornika DNS-a i jednog odbornika SDP-a BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana