Nova LED rasvjeta u Rogatici do sredine septembra

S. M.
Nova LED rasvjeta u Rogatici do sredine septembra

Rogatica - U toku je zamjena stare javne rasvjete sa novim LED svjetiljkama na 840 sijaličnih mjesta u Rogatici i to jedan je od najznačajnijih projekata ove godine. Za tu namjenu iz opštinske kase biće izdvojeno 465.000 KM.

- Visoko zahtjevni radovi koji uz stručnost radnika zahtijeva i mašinu sa korpom za rad na visini i do 10 metara, odvijaju se  već nekoliko dana. Prioritet je javna rasvjeta u ulici Srpske sloge od Kovanja do poslovnih objekata “Ikonić komerca” na izlazu iz Rogatice,  Trg oslobodilaca, Tekija, ulica Vese Rackovića i Donje Polje, oko crkve Svete trojice i na Sportsko-rekreativnom centru “9. januar”, gdje će se odvijati najveći dio manifestacija posvećenih predstojećoj Krsnoj slavi i Danu opštine Preobraženju Gospodnjem, 19. avgusta -  kazao je nadzorni organ na ovom projektu Mladen Jovović.

I na ostalom dijelu javne rasvjete iz ovog projekta sijalice iz proizvodnje kompanije “Minel-Šreder” sa sjedištem u Beogradu,  ugradiće se u ugovorenom roku od 100 dana,  od potpisivanja ugovora sa izvođačem radova firmom “Roming” iz Banjaluke, do sredine septembra ove godine.

- Nova rasvjeta ne samo da će znatno popraviti osvjetljenje u svakom kutku  grada, nego će obezbijediti najmanje 60 odsto manje račune za potrošenu električnu energiju uz minimalne troškove održavanja - napomenuo je  Jovović.

                                                                                                                  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana