Нова ЛЕД расвјета у Рогатици до средине септембра

С. М.
Нова ЛЕД расвјета у Рогатици до средине септембра

Рогатица - У току је замјена старе јавне расвјете са новим ЛЕД свјетиљкама на 840 сијаличних мјеста у Рогатици и то један је од најзначајнијих пројеката ове године. За ту намјену из општинске касе биће издвојено 465.000 КМ.

- Високо захтјевни радови који уз стручност радника захтијева и машину са корпом за рад на висини и до 10 метара, одвијају се  већ неколико дана. Приоритет је јавна расвјета у улици Српске слоге од Ковања до пословних објеката “Иконић комерца” на излазу из Рогатице,  Трг ослободилаца, Текија, улица Весе Рацковића и Доње Поље, око цркве Свете тројице и на Спортско-рекреативном центру “9. јануар”, гдје ће се одвијати највећи дио манифестација посвећених предстојећој Крсној слави и Дану општине Преображењу Господњем, 19. августа -  казао је надзорни орган на овом пројекту Младен Јововић.

И на осталом дијелу јавне расвјете из овог пројекта сијалице из производње компаније “Минел-Шредер” са сједиштем у Београду,  уградиће се у уговореном року од 100 дана,  од потписивања уговора са извођачем радова фирмом “Роминг” из Бањалуке, до средине септембра ове године.

- Нова расвјета не само да ће знатно поправити освјетљење у сваком кутку  града, него ће обезбиједити најмање 60 одсто мање рачуне за потрошену електричну енергију уз минималне трошкове одржавања - напоменуо је  Јововић.

                                                                                                                  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана