Nova inicijativa Udruženja “Moje Nožičko”: Skupljaju novac za obnovu seoskog doma

D. J.
Nova inicijativa Udruženja “Moje Nožičko”: Skupljaju novac za obnovu seoskog doma

Srbac - Mjesni dom u Nožičkom kod Srpca do kraja godine mogao bi dobiti novi izgled ukoliko se uspješno okonča realizacija projekta koji je kod Fondacije “Mozaik” kandidovalo Udruženje građana “Moje Nožičko”.

Riječ je o projektu i kampanji pod nazivom “Moje Nožičko - moj Dom” u sklopu kojeg se prikuplja novac za rekonstrukciju i dogradnju prostorija doma kako bi bio funkcionalan za sve mještane, a naročito za mlade.

Predsjednik udruženja Velimir Mikulić kaže da su sa ovom inicijativom krenuli u januaru, kada su podnijeli aplikaciju za projekat Akademija održivosti kod Fondacije “Mozaik” i od 39 prijavljenih organizacija prošli među deset najboljih koje su ušle u završnu kampanju.

- Napisali smo projekat i plan kampanje i dobili 1.370 KM za sprovođenje aktivnosti. Predstavnici našeg udruženja su već dva puta boravili u Sarajevu i učestvovali u trening modulima koji će nam pomoći da u narednom periodu pokušamo prikupiti potrebna sredstva - rekao je Mikulić. On kaže da je planirana izgradnja toaleta koji ne postoji u sali doma, kao i da dogradnja pomoćne prostorije u koju će smjestiti klupe, stolove i rekvizite koje će koristiti folklorni i karate klub iz sela.

- U planu je i izgradnja natkrivenog otvorenog objekta koji bi mogao služiti kao priručna kuhinja, a u svrhu raznih manifestacija - rekao je Mikulić. Prema njegovim riječima, potrebno je u toku kampanje prikupiti 7.800 KM kako bi dobili još toliko novca koliko su izračunali da im je neophodno. Mikulić ističe da će prvih sedam organizacija koje prikupe ciljani iznos dobiti i sredstva od Fondacije “Mozaik”.

- U sklopu kampanje 21. aprila će biti održan koncert Ansambla Zdravka Ćosića iz Banjaluke, dječija priredba, folklorni nastup i minikoncert Bojana Mikulića Mikule, a mještanin Živko Dobrnjac Baća kuvaće svoju prepoznatljivu riblju čorbu za goste i posjetioce - istakao je Mikulić.

Udruženje građana “Moje Nožičko” od svog osnivanja do danas realizovalo je niz aktivnosti, a nedavno su očistili divlju deponiju koju su otkrili kod izvora Đukin bunar u Nožičkom odakle se veliki broj mještana Srpca snabdijeva pitkom vodom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana