Noa radost porodice i opštine Rogatica

S. M.
Noa radost porodice i opštine Rogatica

ROGATICA - Ove godine zbog virusa korona na mnogim poljima ne cvjetaju ruže. Ipak, ona će u porodici Crnogorac i opštini Rogatica ostati upamćena po jednom značajnom događaju. Mladi bračni par Viktor i Aleksandra dobili su sina prvenca Nou, a opština 100. stanovnika rođenog 2020.

Poslije niza godina u kojima je rađano po 60, eventualno 70 beba, dolazak na svijet Noe obradovao je mnoge u Rogatici. Vijest je došla i do načelnika opštine Milorada Jagodića koji je posjetio porodicu Crnogorac. Srećnim roditeljima i njihovom prvencu, koji se rodio 16. oktobra, u ime Opštinske uprave uručio je 2.000 maraka.

Mališi je poželio srećan i dug život u zdravlju i veselju, a njegovim roditeljima, uz ostalo, da na svijet donesu još sinova i kćeri i da budu za primjer mlađim ali i starijim bračnim parovima.

Nagrada koju su, uz zahvalnost načelniku Jagodiću i Opštinskoj upravi, primili roditelji nije isključila već uhodanu jednokratnu pronatalitetnu pomoć od 500 maraka, koliko se počev od 2017. godine, prema odluci Skupštine opštine, iz budžeta opštine isplaćuje svakoj porodici za novorođenče.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana