Ноа радост породице и општине Рогатица

С. М.
Ноа радост породице и општине Рогатица

РОГАТИЦА - Ове године због вируса корона на многим пољима не цвјетају руже. Ипак, она ће у породици Црногорац и општини Рогатица остати упамћена по једном значајном догађају. Млади брачни пар Виктор и Александра добили су сина првенца Ноу, а општина 100. становника рођеног 2020.

Послије низа година у којима је рађано по 60, евентуално 70 беба, долазак на свијет Ное обрадовао је многе у Рогатици. Вијест је дошла и до начелника општине Милорада Јагодића који је посјетио породицу Црногорац. Срећним родитељима и њиховом првенцу, који се родио 16. октобра, у име Општинске управе уручио је 2.000 марака.

Малиши је пожелио срећан и дуг живот у здрављу и весељу, а његовим родитељима, уз остало, да на свијет донесу још синова и кћери и да буду за примјер млађим али и старијим брачним паровима.

Награда коју су, уз захвалност начелнику Јагодићу и Општинској управи, примили родитељи није искључила већ уходану једнократну пронаталитетну помоћ од 500 марака, колико се почев од 2017. године, према одлуци Скупштине општине, из буџета општине исплаћује свакој породици за новорођенче.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана