Gradiška: Dončiću ponovo fotelja

M. V.
Gradiška: Dončiću ponovo fotelja

Gradiška - Osnovni sud u Gradišci naložio je predsjedniku Skupštine opštine Urošu Grahovcu da u roku od osam dana preda dužnost smijenjenom predsjedniku lokalnog parlamenta Radislavu Dončiću.

Osnovni sud ovu odluku donio je na osnovu rješenja Vrhovnog suda RS.

Dončić je u petak na konferenciji za novinare izjavio da "primopredaje dužnosti faktički nije ni bilo 5. avgusta" jer je Osnovni sud u Gradišci uveo Grahovca u prostorije SO na osnovu privremenog rješenja Okružnog suda Banjaluka, koje je Vrhovni sud RS ukinuo 21. jula, ali o tome nije blagovremeno obavijestio gradiški sud. Grahovac, kojeg je izabrala nova skupštinska većina, rekao je da će zvaničan stav imati kad dobije rješenje Osnovnog suda u Gradišci.

Dončić je pozvao Grahovca da u ponedjeljak obavi primopredaju dužnosti.

Nova skupštinska većina smijenila je 23. februara rukovodstvo parlamenta, načelnike opštinskih odjeljenja i direktore ustanova čiji je osnivač opština i njihove upravne odbore. Novu većinu formirali su SNSD, DNS, Narodna stranka "Radom za boljitak" i samostalni odbornici koji su istupili iz SDS-a, dok je blok predvođen SDS-om i PDP-om prešao u opoziciju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana