Geologija značajna za razvoj privrede

Anita Janković-Rečević
Geologija značajna za razvoj privrede

Laktaši - S ciljem intenzivnije afirmacije i zastupljenosti geologije u privrednom razvoju zemlje od 2. do 4. oktobra u laktaškom hotelu “San” biće održan drugi kongres geologa, u organizaciji Udruženja geologa BiH.

Predsjednik Udruženja Branko Ivanković kaže da je cilj kongresa i da se aktuelizuju mjesta, uloge i značaj geologije u cjelokupnom društveno-ekonomskom razvoju BiH, naročito imajući u vidu da će kongres geologa biti održan drugi put u istoriji BiH. 

- Očekujemo učešće oko 200 geologa iz zemlje i inostranstva. Na skupu će biti prezentovani radovi iz svih geoloških disciplina, koji će biti štampani u formi Zbornika sažetaka, te publikovani kao Zbornik radova dva kongresa geologa BiH - istakao je Ivanković. 

Dodao je da će na kongresu predavanja održati ugledni stručnjaci iz oblasti geologije iz zemlje i inostranstva, te predstavnici državnih institucija, ministarstava i privatnog sektora. 

- Prvog dana biće svečano otvaranje, plenarna izlaganja, te rad u sekcijama, sa prezentacijom radova iz pojedinih naučnih oblasti. Biće održana i promocija knjige “Geologija Kozare i Prosare”.

Za drugi dan je takođe planiran rad u sekcijama sa prezentacijom radova, a trećeg dana ćemo organizovati stručnu ekskurziju u okolini Laktaša, Banjaluke i Prijedora - kazao je Ivanković. 

Prvi kongres geologa u BiH održan je 2015. godine u Tuzli
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana