Геологија значајна за развој привреде

Анита Јанковић-Речевић
Геологија значајна за развој привреде

Лакташи - С циљем интензивније афирмације и заступљености геологије у привредном развоју земље од 2. до 4. октобра у лакташком хотелу “Сан” биће одржан други конгрес геолога, у организацији Удружења геолога БиХ.

Предсједник Удружења Бранко Иванковић каже да је циљ конгреса и да се актуелизују мјеста, улоге и значај геологије у цјелокупном друштвено-економском развоју БиХ, нарочито имајући у виду да ће конгрес геолога бити одржан други пут у историји БиХ. 

- Очекујемо учешће око 200 геолога из земље и иностранства. На скупу ће бити презентовани радови из свих геолошких дисциплина, који ће бити штампани у форми Зборника сажетака, те публиковани као Зборник радова два конгреса геолога БиХ - истакао је Иванковић. 

Додао је да ће на конгресу предавања одржати угледни стручњаци из области геологије из земље и иностранства, те представници државних институција, министарстава и приватног сектора. 

- Првог дана биће свечано отварање, пленарна излагања, те рад у секцијама, са презентацијом радова из појединих научних области. Биће одржана и промоција књиге “Геологија Козаре и Просаре”.

За други дан је такође планиран рад у секцијама са презентацијом радова, а трећег дана ћемо организовати стручну екскурзију у околини Лакташа, Бањалуке и Приједора - казао је Иванковић. 

Први конгрес геолога у БиХ одржан је 2015. године у Тузли
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана