Đaci Osnovne škole Jovan Dučić u Šekovićima ponovo u klupama

M. L.
Đaci Osnovne škole Jovan Dučić u Šekovićima ponovo u klupama

Šekovići - Nastava za 300 đaka u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Šekovićima počela je juče nakon petodnevnog prekida do kojeg je došlo zbog hladnih učionica usljed kvara na sistemu grijanja.

Kako bi stvorili uslove za nesmetano izvođenje nastave učionice zagrijavaju grijalicama.

- Počeli smo s nastavom da djeca ne bi gubila časove, a s obzirom na to da su vremenski uslovi loši učionice su hladne i teško ih je zagrijati. Zatražićemo ponovo saglasnost od Ministarstva prosvjete i kulture RS da nastavu izvodimo sa skraćenim časovima - rekla je direktor škole Milica Vasilić.

Prekid nastave je trajao pet radnih dana, a propuštene časove đaci će nadoknaditi ili ostajući duže u školi ili subotom. Vasilićeva ističe da je u toku postupak javne nabavke kako bi problem centralnog grijanja u školi bio riješen. Iz resornog ministarstva ranije su istakli da je novac za kupovinu kotla obezbijeđen.

Do kvara na sistemu grijanja došlo je 25. februara zbog pucanja kotla koji je, kako kažu u školi, nemoguće popraviti. S obzirom na to da je bilo nemoguće raditi u hladnim učionicama časovi su uz saglasnost Ministarstva prosvjete najprije skraćeni na 30 minuta, ali je zbog niskih temperatura i zaštite zdravlja učenika i prosvjetnih radnika 14. marta nastava obustavljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana