Demobilisani vojni policajci donirali pet plastenika

D. M.
Demobilisani vojni policajci donirali pet plastenika

BANjALUKA - Udruženje građana Prvi bataljon vojne policije Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske i ove godine je uz podršku Gradske uprave Banjaluka podijelilo pet plastenika svojim saborcima i njihovim porodicama.

Predsjednik udruženja Radenko Puzić kaže za “Glas Srpske” da su dva plastenika podijeljena porodicama poginulih saboraca, jedan plastenik za RVI i dva demobilisanim saborcima.

- Zbog epidemije virusa korona plastenici su ove godine podijeljeni kasnije nego što je to planirano. Pored toga što su plastenici potrebni onima kojima su podijeljeni, mnogo više znači to da održavamo kontakt između sebe, kao i sa porodicama naših poginulih saboraca. Na taj način ne dozvoljavamo da oni koji su dali živote za Republiku Srpsku budu zaboravljeni, a isto tako da i saborci kojima je to potrebno osjete da smo uvijek tu jedni za druge - kaže Puzić.

On je zahvalio Gradskoj upravi Banjaluka na pomoći koju im pruža svih ovih godina u realizaciji projekata.

- Nadamo se da ćemo uz njihovu pomoć povećati obim djelovanja našeg udruženja i da ćemo u većoj mjeri moći pomoći našim saborcima i njihovim porodicama - kaže Puzić. On ističe da su u Prvom bataljonu vojne policije bili borci iz svih krajiških opština i poziva lokalne vlasti da po uzoru na banjalučku uspostave saradnju sa ovim udruženjem kako bi zajedno pomogli borcima koji su najzaslužniji za stvaranje i odbranu Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana