Демобилисани војни полицајци донирали пет пластеника

Д. М.
Демобилисани војни полицајци донирали пет пластеника

БАЊАЛУКА - Удружење грађана Први батаљон војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске и ове године је уз подршку Градске управе Бањалука подијелило пет пластеника својим саборцима и њиховим породицама.

Предсједник удружења Раденко Пузић каже за “Глас Српске” да су два пластеника подијељена породицама погинулих сабораца, један пластеник за РВИ и два демобилисаним саборцима.

- Због епидемије вируса корона пластеници су ове године подијељени касније него што је то планирано. Поред тога што су пластеници потребни онима којима су подијељени, много више значи то да одржавамо контакт између себе, као и са породицама наших погинулих сабораца. На тај начин не дозвољавамо да они који су дали животе за Републику Српску буду заборављени, а исто тако да и саборци којима је то потребно осјете да смо увијек ту једни за друге - каже Пузић.

Он је захвалио Градској управи Бањалука на помоћи коју им пружа свих ових година у реализацији пројеката.

- Надамо се да ћемо уз њихову помоћ повећати обим дјеловања нашег удружења и да ћемо у већој мјери моћи помоћи нашим саборцима и њиховим породицама - каже Пузић. Он истиче да су у Првом батаљону војне полиције били борци из свих крајишких општина и позива локалне власти да по узору на бањалучку успоставе сарадњу са овим удружењем како би заједно помогли борцима који су најзаслужнији за стварање и одбрану Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана