JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 27.11.2019. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 27.11.2019. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 27.11.2019. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni ao nezaposleno lice.

***

OPŠTINA PETROVO

OZRENSKIH ODREDA 25

74 317 PETROVO

 

JAVNI KONKURS

za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta službenika u Opštinskoj upravi opštine Petrovo na neodređeno vrijeme

 

I - Načelnik opštine raspisuje javni konkurs za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta službenika u Opštinskoj upravi opštine Petrovo na neodređeno vrijeme, za radno mjesto:

 1. Komunalni policajac u Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove .....................................................................  1 izvršilac;

 

II - Opis poslova

Opis poslova utvrđen je u članu 15. Tačka 7.2., Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Opštinske uprave opštine Petrovo ("Službeni glasnik opštine Petrovo", broj: 11/17, 3/18 i 4/18).

 

III. Opšti uslovi

Kandidati moraju ispunjavati sledeće opšte uslove:

1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,

2. da je stariji od 18 godina,

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

5. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti BiH tri godine prije objavljivanja konkursa,

6. da se na njega ne odnosi član IX 1. Ustava Bosne i Hercegovine,

7. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi u skladu sa članom 44. i 45. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 97/16).

 

IV - Posebni uslovi

          Završen četvorogodišnji studij prirodnog, tehničkog ili društvenog smjera ili prvi ciklus studija koji se vrednuje sa najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent, najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, položen stručni ispit za rad u opštinskoj upravi, položen vozački ispit "B" kategorije, osnovno poznavanje rada na računaru i korišćenju ofis programskih aplikacija.

          Lice koje je u drugom organu ili organizaciji radilo, a nema položen stručni ispit za rad u upravi, može da se primi u radni odnos uz obavezu da položi stručni ispit u roku od šest mjeseci od dana zaposlenja.

 

V – Prijava

          Prijava na javni konkurs podnosi se na propisanom obrascu (Obrazac broj 1.), koji je dostupan na internet stranici Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, a može se preuzeti i na info-pultu Opštinske uprave opštine Petrovo.

          Na propisanom obrascu prijave na javni konkurs kandidati su obavezni navesti naziv jedinice lokalne samouprave, naziv upražnjenog radnog mjesta službenika, datum i način objavljivanja javnog konkursa, lične podatke , podatke o obrazovanju i drugim vidovima stručnog usavršavanja i osposobljavanja u profesiji, radno iskustvo, dodatnim sposobnostima i posebne izjave. Tačnost podataka navedenih u obrascima prijave na javni konkurs kandidat potvrđuje svojim potpisom.

 

VI - Potrebna dokumenta

Prilikom podnošenja prijave na javni konkurs kandidat prilaže fotokopije dokaza o ispunjavanju opštih i posebnih uslova propisanih zakonom i pravilnikom:

- izvod iz matične knjige rođenih,

- uvjerenje o državljanstvu,

- diploma o završenoj stručnoj spremi,

- uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u upravi ili izjava kojom se kandidat obavezuje da će u roku od šest mjeseci položiti stručni ispit ako bude izabran,

- potvrdu o radnom iskustvu u traženom stepenu obrazovanja,

- dokaz o poznavanju rada na računaru,

- izjave:

1. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

2. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti BiH tri godine prije objavljivanja konkursa,

3. da se na njega ne odnosi član IX 1. Ustava Bosne i Hercegovine,

4. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenik au opštinskoj upravi u skladu sa članom 44. i 45. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 97/16),

5. da ispunjava i druge uslove utvrđene javnim konkursom su sastavni dio prijave.

 

VII - Postupak izbora

          Postupak izbora kandidata sprovodi Konkursna komisija koju imenuje načelnik opštine.

          Sa svim kandidatima koji ispunjavaju uslove javnog konkursa Komisija će obaviti intervju, a o vremenu održavanja intervjua kandidati će biti blagovremeno obaviješteni.

          Prvorangirani kandidat po prijedlogu Komisije dužan je da u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja Komisiji dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, ovjerene izjave iz poglavlja III. tačke 5, 6. i 7. javnog konkursa i uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

 

VIII - Podnošenje prijava

          Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa. Javni konkurs biće objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske" putem zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i u "Službenom glasniku Republike Srpske". Ako konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana posljednjeg objavljivanja. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

          Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte u zatvorenoj koverti, na adresu Opština Petrovo, ul. Ozrenskih odreda br. 25, 74317 Petrovo sa naznakom: "Komisija za sprovođenje postupka prijema službenika u Opštinsku upravu opštine Petrovo ".

          Službenik zadužen za davanje dodatnih obavještenja o javnom konkursu je Zoran Stjepanović, kontakt telefon 053/262-704.

***

JU OŠ "VUK STEFANOVIĆ KARADžIĆ" DOBOJ

SRPSKIH SOKOLOVA 2

74 000 DOBOJ

 

PONIŠTENjE OGLASA

 

Poništava se oglas objavljen u listu "Glas Srpske" od 13.11.2019. godine.

"Nastavnik demokratije i ljudskih prava (6 časova) , na određeno vrijeme do povratka radnice sa bolovanja, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom - 1 izvršilac.

 

Oglas se poništava zbog najavljenog povratka radnice sa bolovanja.

***

"SIGMA KOMERC" DOO ŠAMAC

JASENIK BB

76 230 ŠAMAC

 

JAVNI KONKURS

 

za prijem

 

ekonomiste ili ekonomskog tehničara

na neodređeno vrijeme

 

 

1. Raspisuje se javni konkurs za prijem na mjesto:

Administrativnog radnika na neodređeno vrijeme.

 

2. Opšti uslovi:

- Iskustvo poželjno (špedicija),

- Da je sa područja koje gravitira firmi.

 

3. Posebni uslovi:

 - Da ima položenu kategoriju za vozača "B" kategorije.

 

4. Opis posla:

  - Špediterski – administrativni poslovi.

 

5. Ostale odredbe:

  Prijaviti se može na gore navedeni broj, te zakazati razgovor.

 

6. Rok za podnošenje prijava je otvoren do prijema.

 

Za sva dodatna pitanja ili nejasnoće možete pozvati gore navedeni broj ili poslati upit na e-mail: sigma.komercŽhotmail.com

***

JU OŠ "STEVAN DUŠANIĆ" PRIBINIĆ

74 276 PRIBINIĆ

 

JAVNI KONKURS

 

1. Nastavnik fizičkog - 1 izvršilac (16 časova) pripravnik, na određeno vrijeme do povratka radnika sa funkcije, a najduže do 31.8.2020. godine

 

1.1. Opšti uslovi:

 

Opšti uslovi, koje kandidat koji se prijavljuje na javni konkurs, treba da ispunjava su:

a)       da je državljanin RS i BiH , a to dokazuje dokazuje uvjerenjem o državljanstvu

b)      da je punoljetan, a to dokazuje izvodnom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte

v)       da je radno sposoban, a to dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa

g)       da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem što se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti iz stav 1. tačka g) za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

1.2. Posebni uslovi:

Pored opštih uslova kandidat treba da ispunjava i posebne uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik RS", broj 44/17), kao i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik RS", broj 77/09, 86/10 i 25/14 i 76/15). propisani su posebni uslovi u pogledu stručne spreme za gore navedeno radno mjesto.

 

Pravo učešća na konkurs imaju i lica iz člana 104. stav 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 44/17), kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 44/17)ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

1. Dokumentacija koja se prilaže uz prijavu

 

U skladu sa članom 6. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske ", broj 73/18) uz potpisanu prijavu na konkurs i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova konkursa potrebno je dostaviti i dokumente kojim se dokazuje ispunjenost posebnih uslova konkursa i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje:

 

a) Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent

b) Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjene tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

g) izvod iz matične knjige rođenih - izdat sa neograničenim rokom trajanja,

d) uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci),

đ) uvjerenje o radnom stažu izdato od poslodavca kod koga je kandidat bio zaposlen.

 

1.1.  Pored navedene dokumentacije kandidati mogu dostaviti i ostale dokaze propisane Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi, koji će se bodovati od strane Komisije za izbor:

 

a)       Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji,

b)      Uvjerenje opštinskog /gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca

v)       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

g)       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS , ako se radi o kandidatu iz kategorije borca

 

2. Rok za podnošenje prijave

 

Javni konkurs je otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske", posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

 

3. Adresa dostavljanja prijave

 

Prijave sa prilozima se dostavljaju na adresu:

JU OŠ "Stevan Dušanić" 74276 Pribinić, opština Teslić, poštom ili neposredno u upravu škole u zatvorenoj koverti uz naznaku "prijava na konkurs – komisija za izbor nastavnika - NE OTVARATI".

 

4. Intervju i test

 

Sa prijavljenim kandidatima, koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, obaviće se intervju i testiranje dana, 10.12.2019. godine, u 9 časova u prostorijama JU OŠ "Stevan Dušanić" Pribinić.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ukoliko se ne pojave na intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

 

5. Napomena

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke o izboru kandidata.

 

Neblagovremene, nepotpune i nepotpisane prijave od strane kandidata koji se prijavljuju na javni konkurs, kao i neovjerene fotokopije priloženih dokumenata komisija za izbor kandidata neće razmatrati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana