JU ZZZ RS – Filijala Bijeljina: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 20.07.2022. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Bijeljina: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 20.07.2022. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 20.07.2022. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*******

*********

*********

REPUBLIKA SRPSKA

JU Osnovna škola „DVOROVI"

Dvorovi-Bijeljina, Ulica Karađorđeva broj 111

tel: 055 422 224,

e-mail: [email protected]

Broj:1166/22

 

 

          Na osnovu člana 136. stav 1.tačka 6.  i člana 137. stav (3) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju («Službeni glasnik Republike Srpske», broj 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20.),člana 2. stav (1) Pravilnika o uslovima  i postupku  izbora i razrješenja direktora osnovne škole («Službeni glasnik Republike Srpske», broj 49/18.), i Odluke o raspisivanju za izbor direktora škole, broj: 1108/22, Školski odbor JU Osnovne škole „Dvorovi" Dvorovi, r a s p i s u j e,

 

JAVNI K O N K U R S

ZA  IZBOR DIREKTORA JAVNE USTANOVE OSNOVNE ŠKOLE „DVOROVI" DVOROVI

I – Predmet
Školski odbor Javne  ustanove Osnovne škole ‘’Dvorovi‘’ Dvorovi,  raspisuje Javni konkurs za izbor  direktora Javne ustanove Osnovne škole ‘’Dvorovi‘’ Dvorovi.

II – Opis poslova
Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole. Za svoj rad odgovara Vladi, Školskom odboru i ministru.

III – Mandat
Mandat direktora škole traje četiri godine i počinje od dana stupanja na dužnost.
Školski odbor dostavlja ministru dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora , u roku od  8 (osam) dana od dana razmatranja prijava.
Na prijedlog ministra Vlada imenuje za direktora jednog od kandidata sa spiska iz prethodne alineje.

 OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA IZBOR I IMENOVANjE

IV- Uslovi za učešće na konkursu
Za direktora škole može da bude izabran nastavnik ili stručni saradnik koji ispunjava opšte uslove propisane Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske", broj:1/16, 66/18, 91/21-odluka US  i 119/21 ) i posebne  uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" , broj:44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20) i Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole („Službeni glasnik Republike Srpske", br. 49/18), i to:
1) da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,
2) da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,
3) da je stariji od 18 godina,
4) da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent ili da ispunjava uslove u skladu sa članom 177. stav  2. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske  („Službeni glasnik Republike Srpske" , broj:44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20),
5) da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 4) ovog stava,
6) da ima predložen program rada direktora  u narednom četvorogodišnjem mandatu,
7) da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,

8) da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.


V – Potrebna dokumentacija
Kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova kandidati su dužni dostaviti:
1)  Potpisanu prijavu  na konkurs sa kontakt podacima,
2) Kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu,
3) Izvod iz matične knjige rođenih,
4) Uvjerenje o državljanstvu,
5) Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost,
6) Diplomu o završenoj stručnoj spremi,
7) Potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome,
8) Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora (navedeno uvjerenje Škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost),
9) Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
10) Prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu i
11) Preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen .

Kandidati su dužni dostaviti dokumenta u originalu ili ovjerenoj fotokopiji i isti neće biti vraćeni kandidatima.

VI – Objavljivanje konkursa

Ovaj konkurs će biti objavljen posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

VII - Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave:

Prijave se mogu dostaviti u zatvorenoj koverti lično ili putem pošte preporučeno na adresu: JU Osnovna škola „Dvorovi", Karađorđeva 111, Dvorovi 76311, sa naznakom „Prijava na  konkurs za izbor  direktora Javne ustanove Osnovne škole „Dvorovi", Dvorovi".
Rok za podnošenje prijava je 15 (petnaest) dana, od dana objavljivanja, u dnevnim novinama koje se objavljuju u Republici.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

VIII – Napomene
Školski odbor JU Osnovne škole „Dvorovi",  će pismenim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o odluci Vlade Republike Srpske o  imenovanju direktora  Javne ustanove Osnovne škole „Dvorovi"  Dvorovi , u roku od osam (8) dana, od dana prijema odluke.

***

OKRUŽNO JAVNO TUŽILAŠTVO U BIJELjINI

          Na osnovu člana 6. i člana 8. Zakona o javnim tužilaštvima Republike Srpske („Sl. Glasnik RS" broj 69/16) i člana 8. i 183. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i poslovanju javnih tužilaštava Republike Srpske („Sl. Glasnik RS" broj 47/19), glavni okružni  tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini objavljuje

K  O  N  K  U  R  S

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

  1. STRUČNI SARADNIK .......................,. 2 izvršioca – na neodređeno vrijeme

 

POSEBNI USLOVI:

  • VSS – dipl. pravnik
  • Položen pravosudni ispit
  • Dvije godine radnog iskustva na pravnim poslovima
  • Poznavanje rada na računaru

 

OPŠTI USLOVI:

  • da je državljanin Bosne i Hercegovine,
  • da je punoljetan,
  • da ima opštu zdravstvenu sposobnost,
  • da se protiv njega ne vodi krivični postupak,
  • da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za kažnjivo djelo koje ga čini nepodobnim za obavnjalje poslova u državnom organu.

 

Uz prijavu na konkurs kandidat je dužan da dostavi originalne dokumente ili ovjerene fotokopije kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova navedenih u konkursu.

Dokumenti - dokazi o ispunjavanju opštih uslova (uvjerenje o državljanstvu, izvod iz MKR, uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka i uvjerenje iz kaznene evidencije)  ne mogu biti stariji od 6 (šest) mjeseci.

Uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti  (ljekarsko uvjerenje) dostaviće izabrani kandidat po završetku konkursne procedure.

Konkurs je objavljen u Dnevnpm listu „Glas Srpske", na njeb stranici Tužilaštva i na oglasnoj tabli i njeb stranici Zavoda za zapošljavanje, a rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu.

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova iz konkursa mogu se dostaviti lično ili putem pošte na adresu Okružno javno tužilaštvo Bijeljina, Ul. V.Karadžića broj 3, 76 300 Bijeljina.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Broj: A- 467/22                               

Dana, 18.07.2022. godine      

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana