Počela konferencija DDays: Stručnjaci o poslovanju u vrijeme kriza

Jana Kezić
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA- Unapređenje digitalnih usluga u bankarskom i mikrokreditnom sektoru, potencijal za razvoj finansijskog sektora kroz unapređenje i implementaciju fintek rješenja – teme su koje su u fokusu treće poslovne konferencije DDays koja je počela u hotelu „Bosna” u Banjaluci.

Tema konferencije, koju organizuje agencija BAM consult  je „Poslovanje finansijskog sektora i sektora nekretnina u uslovima 'polikrize' – samo je neizvjesnost izvjesna!”.

Učesnici će pokušati da odgovore na pitanja kako poslovati i šta preduzeti u uslovima „polikriza”, odnosno inflacije, kriza javnog i privatnog duga, rastućih troškova života i građanskih nemira, ratova, pandemije i  klimatskih promjena.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, koji je otvorio ovu konferenciju, naglasio je da je važno je da bankarski sektor i tržište nekretnina dodatno uredimo kroz zakonska rješenja.

Istakao da ce danas svi nakon ove konferencije izaći sa novim zaključcima i prijedlozima kako da bude dodatno unaprijeđen bankarski sektor, ali i sektor tržista nekretnina u Srpskoj.

Direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske Srđan Šuput kaže da je danas veliki dan za Banjaluku, ali i finansijski sektor BiH.

- Ćini mi se da, otkako sam ja u ovom sektoru, dugo  nismo imali konferenciju na ovakvom nivou - rekao je Šuput. Dodao je da mu je izuzetno drago sto vidi punu salu i zahvalio svima koji su odvojili svoje vrijeme i dosli u Banjaluku.

Organizator je najavljujući konferenciju naglasio da poslovanje finansijskog sektora i sektora nekretnina u okolnostima „polikriza“ postaje teže i neizvjesnije nego ikad prije.

-Kako poslovati u takvim uslovima? Koje korake će preduzeti regulatori, a šta mogu uraditi sami učesnici na finansijskim tržištima i investitori u sektoru nekretnina. Kakva je situacija u zemljama regiona i kakvi su globalni trendovi? – samo su neka od pitanja na koja će učesnici pokušati dati odgovor.

U toku je prvi panel, pod nazivom “Bankarski sektor u doba neizvjesnosti - kako dalje?”. Tokom današnjeg dana je predviđeno da se održi sedam panela, na različite teme iz ove oblasti.

Na trećoj konferenciji učestvovaće predstavnici top menadžmenta regulatornih institucija iz finansijskog sektora, banaka, MKO, ministarstava, investitora i posrednika na tržištu nekretnina, ICT kompanija, fondova, poslovne zajednice…..

Treći DDays a održava se pod pokroviteljstvom Agencije za bankarstvo Republike Srpske, Komisije za hartije od vrijednosti RS, Udruženja posrednika u prometu nekretnina i Udruženja miktrokretitnih organizacija u BiH (AMFI).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana