Почела конференција DDays: Стручњаци о пословању у вријеме криза

Јана Кезић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА- Унапређење дигиталних услуга у банкарском и микрокредитном сектору, потенцијал за развој финансијског сектора кроз унапређење и имплементацију финтек рјешења – теме су које су у фокусу треће пословне конференције DDays која је почела у хотелу „Босна” у Бањалуци.

Тема конференције, коју организује агенција БАМ consult  је „Пословање финансијског сектора и сектора некретнина у условима 'поликризе' – само је неизвјесност извјесна!”.

Учесници ће покушати да одговоре на питања како пословати и шта предузети у условима „поликриза”, односно инфлације, криза јавног и приватног дуга, растућих трошкова живота и грађанских немира, ратова, пандемије и  климатских промјена.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, који је отворио ову конференцију, нагласио је да је важно је да банкарски сектор и тржиште некретнина додатно уредимо кроз законска рјешења.

Истакао да це данас сви након ове конференције изаћи са новим закључцима и приједлозима како да буде додатно унапријеђен банкарски сектор, али и сектор тржиста некретнина у Српској.

Директор Агенције за банкарство Републике Српске Срђан Шупут каже да је данас велики дан за Бањалуку, али и финансијски сектор БиХ.

- Ћини ми се да, откако сам ја у овом сектору, дуго  нисмо имали конференцију на оваквом нивоу - рекао је Шупут. Додао је да му је изузетно драго сто види пуну салу и захвалио свима који су одвојили своје вријеме и досли у Бањалуку.

Организатор је најављујући конференцију нагласио да пословање финансијског сектора и сектора некретнина у околностима „поликриза“ постаје теже и неизвјесније него икад прије.

-Како пословати у таквим условима? Које кораке ће предузети регулатори, а шта могу урадити сами учесници на финансијским тржиштима и инвеститори у сектору некретнина. Каква је ситуација у земљама региона и какви су глобални трендови? – само су нека од питања на која ће учесници покушати дати одговор.

У току је први панел, под називом “Банкарски сектор у доба неизвјесности - како даље?”. Током данашњег дана је предвиђено да се одржи седам панела, на различите теме из ове области.

На трећој конференцији учествоваће представници топ менаџмента регулаторних институција из финансијског сектора, банака, МКО, министарстава, инвеститора и посредника на тржишту некретнина, ИЦТ компанија, фондова, пословне заједнице…..

Трећи DDays а одржава се под покровитељством Агенције за банкарство Републике Српске, Комисије за хартије од вриједности РС, Удружења посредника у промету некретнина и Удружења миктрокретитних организација у БиХ (АМФИ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана