“Nova Topola” i “Volujac” generatori privrednog razvoja

Srna
“Nova Topola” i “Volujac” generatori privrednog razvoja

PIROT - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević predstavio je u Pirotu planove za razvoj slobodnih zona u Srpskoj i istakao da su Agroindustrijska zonu “Nova Topola” u Gradišci i Poslovna zona “Volujac” u Trebinju generatori sadašnjeg i budućeg privrednog razvoja.

Petričević, koji je prisustvovao svečanoj akademiji povodom obilježavanja dvije godine postojanja i rada Ugovorne okružne privredne komore Pirot i 176 godina privrednog udruživanja u tom gradu, zahvalio je domaćinima za poziv, te istakao značaj ovog jubileja.

On je upoznao prisutne da postoji veliki interes za razvoj postojećih poslovnih zona i uspostavljanje slobodnih zona u Republici Srpskoj, te naglasio da postoji veliki broj zainteresovanih poslovnih subjekata za te aktivnosti, naročito u Hercegovini, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva.

Petričević je predstavio planove Vlade Republike Srpske i Ministarstva na čijem je čelu da izmjenom relevantnih propisa stvore osnove za dinamičan razvoj slobodnih zona, te da u vezi sa tim imaju namjeru preuzeti najbolja iskustva.

On je dodao da u tom svjetlu treba posmatrati posjetu jednom veoma uspješnom projektu kakva je Slobodna zona “Pirot”, čiji je obilazak najavio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana