“Нова Топола” и “Волујац” генератори привредног развоја

Срна
“Нова Топола” и “Волујац” генератори привредног развоја

ПИРОТ - Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић представио је у Пироту планове за развој слободних зона у Српској и истакао да су Агроиндустријска зону “Нова Топола” у Градишци и Пословна зона “Волујац” у Требињу генератори садашњег и будућег привредног развоја.

Петричевић, који је присуствовао свечаној академији поводом обиљежавања двије године постојања и рада Уговорне окружне привредне коморе Пирот и 176 година привредног удруживања у том граду, захвалио је домаћинима за позив, те истакао значај овог јубилеја.

Он је упознао присутне да постоји велики интерес за развој постојећих пословних зона и успостављање слободних зона у Републици Српској, те нагласио да постоји велики број заинтересованих пословних субјеката за те активности, нарочито у Херцеговини, саопштено је из Министарства привреде и предузетништва.

Петричевић је представио планове Владе Републике Српске и Министарства на чијем је челу да измјеном релевантних прописа створе основе за динамичан развој слободних зона, те да у вези са тим имају намјеру преузети најбоља искуства.

Он је додао да у том свјетлу треба посматрати посјету једном веома успјешном пројекту каква је Слободна зона “Пирот”, чији је обилазак најавио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана