Kompanija "PMP" u Laktašima investira 40 miliona evra

Srna
Kompanija "PMP" u Laktašima investira 40 miliona evra

BANjALUKA - Delegacija Vlade Republike Srpske, predvođena premijerom Radovanom Viškovićem, posjetila je danas u Kozeanu kod Udina u Italiji proizvodne pogone kompanije "PMP industris", koja bi u Laktašima trebalo da izgradi novi proizvodni pogon, a vrijednost investicije bi bila čak 40 miliona evra.

U okviru posjete gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić i vlasnik kompanije "PMP industris" Luđino Poco su potpisali sporazum o izgradnji navedenog pogona u poslovnoj zoni "Aleksandrovac", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

U saopštenju je navedeno da će se u tom pogonu proizvoditi komponente za drobilice, te da "PMP" uspješno posluje u Srpskoj još od 2006. godine, kada je u Gradišci osnovan "PMP Jelšingrad".

Tokom posjete je naglašeno da je ova fabrika od privatizacije 2006. godine do danas, izrasla u jednog od evropskih lidera u proizvodnji šasija za mašine.

Najveći dio ovogodišnjih investicija ove kompanije odnosi se na ulaganje u Republiku Srpsku /40 miliona evra/, dok će 30 miliona evra biti uloženo u njihove pogone u Italiji, a 10 miliona evra u njihov pogon u Kini.

Ova kompanija, koja u matičnoj firmi u Kozeanu zapošljava oko 800 radnika, ima proizvodne pogone i u Indiji i Maleziji, dok su u Brazilu i SAD smješteni njihovi centri za podršku.

Kompanija "PMP indrustris", kao društveno odgovorna, razvila je program za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i na taj način podstiče inkluziju u društvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana