Компанија "ПМП" у Лакташима инвестира 40 милиона евра

Срна
Компанија "ПМП" у Лакташима инвестира 40 милиона евра

БАЊАЛУКА - Делегација Владе Републике Српске, предвођена премијером Радованом Вишковићем, посјетила је данас у Козеану код Удина у Италији производне погоне компаније "ПМП индустрис", која би у Лакташима требало да изгради нови производни погон, а вриједност инвестиције би била чак 40 милиона евра.

У оквиру посјете градоначелник Лакташа Мирослав Бојић и власник компаније "ПМП индустрис" Луђино Поцо су потписали споразум о изградњи наведеног погона у пословној зони "Александровац", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

У саопштењу је наведено да ће се у том погону производити компоненте за дробилице, те да "ПМП" успјешно послује у Српској још од 2006. године, када је у Градишци основан "ПМП Јелшинград".

Током посјете је наглашено да је ова фабрика од приватизације 2006. године до данас, израсла у једног од европских лидера у производњи шасија за машине.

Највећи дио овогодишњих инвестиција ове компаније односи се на улагање у Републику Српску /40 милиона евра/, док ће 30 милиона евра бити уложено у њихове погоне у Италији, а 10 милиона евра у њихов погон у Кини.

Ова компанија, која у матичној фирми у Козеану запошљава око 800 радника, има производне погоне и у Индији и Малезији, док су у Бразилу и САД смјештени њихови центри за подршку.

Компанија "ПМП индрустрис", као друштвено одговорна, развила је програм за запошљавање особа са инвалидитетом и на тај начин подстиче инклузију у друштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана