Jugović: Saradnja sa Vladom Srpske za dobrobit građana

Srna
Jugović: Saradnja sa Vladom Srpske za dobrobit građana

PALE- Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je ministru za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenki Golić za današnju posjetu i podršku u realizaciji važnog projekta - energetske efikasnosti Doma zdravlja, koji će, prije svega, poslužiti za dobrobit građana ove lokalne zajednice.

"Ovo što danas vidimo samo je jedan segment pomoći Vlade Republike Srpske i zahvaljujem Golićevoj, koja je maksimalno podržavala projekat jer nije mala stvar uložiti 650.000 KM u zdravstvo, kada je svaka KM važna, pogotovo u vrijeme pandemije virusa korona", izjavio je Jugović novinarima nakon obilaska Doma zdravlja, gdje su u toku radovi na energetskoj sanaciji objekta.

Prema njegovim riječima, opština Pale je na sličan način realizovala i projekat energetske efikasnosti u Osnovnoj školi "Pale" i Srednjoškolskom centru.

On je najavio da će iduće godine isti projekat realizovati i u Osnovnoj školi "Mokro".

"Naš cilj za budući period sigurno je i velika aktivnost oko izgradnje novog objekta Toplane i izmještanja starog iz centra Pala, kako bismo dobili atraktivnu lokaciju za izgradnju zgrade opštine i na najbolji mogući način riješili grijanje i toplifikaciju Pala", rekao je Jugović.

Jugović je istakao da će nastaviti uspješnu saradnju sa Vladom Srpske i resornim ministarstvima, a sve za dobrobit građana opštine Pale.

Direktor Doma zdravlja Pale Ivan Šarac izjavio je da je objekat ustanove bio jako erozivan, da je unutrašnji dio riješen, a sada se radi eksterijerno.

"Vrijednost projekta je 650.000 KM i svakako je vrijedan pomena. Za nas to znači topliji boravak uz smanjene troškove, a našim pacijentima biće ugodnije. Zahvaljujući projektu energetske efikasnosti, godišnja ušteda ove zdravstvene ustanove iznosiće najmanje 14.000 KM. Zahvaljujem Golićevoj i Vladi Srpske za pomoć u ovom teškom finansijskom vremenu, u kome je oblast zdravstva najviše pogođena pandemijom virusa korona", naglasio je Šarac.

Šarac je rekao da realizaciju projekta očekuju krajem januara, a riječ je o ozbiljnim radovima koje zdravstvena ustanova očekuje od 1976. godine, kada je izgrađena.

"Niko nikada nije ulagao u tom pravcu i zaista je bilo vrijeme da se to dogodi. Naše službe rade u punom kapacitetu, izvođenje radova ne ometa nas niti mi njih", naveo je Šarac.

Sastanku Golićeve i Jugovića u kabinetu načelnika, kao i obilasku zdravstvene ustanove prisustvovao je i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana