Југовић: Сарадња са Владом Српске за добробит грађана

Срна
Југовић: Сарадња са Владом Српске за добробит грађана

ПАЛЕ- Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је министру за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренки Голић за данашњу посјету и подршку у реализацији важног пројекта - енергетске ефикасности Дома здравља, који ће, прије свега, послужити за добробит грађана ове локалне заједнице.

"Ово што данас видимо само је један сегмент помоћи Владе Републике Српске и захваљујем Голићевој, која је максимално подржавала пројекат јер није мала ствар уложити 650.000 КМ у здравство, када је свака КМ важна, поготово у вријеме пандемије вируса корона", изјавио је Југовић новинарима након обиласка Дома здравља, гдје су у току радови на енергетској санацији објекта.

Према његовим ријечима, општина Пале је на сличан начин реализовала и пројекат енергетске ефикасности у Основној школи "Пале" и Средњошколском центру.

Он је најавио да ће идуће године исти пројекат реализовати и у Основној школи "Мокро".

"Наш циљ за будући период сигурно је и велика активност око изградње новог објекта Топлане и измјештања старог из центра Пала, како бисмо добили атрактивну локацију за изградњу зграде општине и на најбољи могући начин ријешили гријање и топлификацију Пала", рекао је Југовић.

Југовић је истакао да ће наставити успјешну сарадњу са Владом Српске и ресорним министарствима, а све за добробит грађана општине Пале.

Директор Дома здравља Пале Иван Шарац изјавио је да је објекат установе био јако ерозиван, да је унутрашњи дио ријешен, а сада се ради екстеријерно.

"Вриједност пројекта је 650.000 КМ и свакако је вриједан помена. За нас то значи топлији боравак уз смањене трошкове, а нашим пацијентима биће угодније. Захваљујући пројекту енергетске ефикасности, годишња уштеда ове здравствене установе износиће најмање 14.000 КМ. Захваљујем Голићевој и Влади Српске за помоћ у овом тешком финансијском времену, у коме је област здравства највише погођена пандемијом вируса корона", нагласио је Шарац.

Шарац је рекао да реализацију пројекта очекују крајем јануара, а ријеч је о озбиљним радовима које здравствена установа очекује од 1976. године, када је изграђена.

"Нико никада није улагао у том правцу и заиста је било вријеме да се то догоди. Наше службе раде у пуном капацитету, извођење радова не омета нас нити ми њих", навео је Шарац.

Састанку Голићеве и Југовића у кабинету начелника, као и обиласку здравствене установе присуствовао је и начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана