IRB otvorena prva poslovnica izvan Banjaluke

Srna
Foto: Srna

PRIJEDOR- U Prijedoru je danas otvorena poslovnica Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske.

Vršilac dužnosti direktora IRB-a Dražen Vrhovac izjavio je da se danas realizuje nova politika ove finansijske institucije o zastupljenosti širom Republike Srpske na regionalnom principu i da je ovo najjasnija poruka Vlade Srpske o snažnom razvoju kako grada Prijedora tako i cijele regije.

„Ovo će najviše značiti našim građanima i privrednicima s obzirom na to da IRB ima najkvalitetnija sredstva u Republici Srpskoj, sa najnižim kamatama, najdužim rokom otplate, najkvalitetnijim grejs-periodima. Mi smo i u proteklom periodu dokazali da smo kvalitetan partner našim privrednicima", istakao je Vrhovac.

On je naveo da širenje IRB-a jasno govori o stabilnosti te banke i poslovanju, da Prijedor i cijela regija imaju partnera za plasmane privredi i građanima, a da će na ovaj način IRB imati najkvalitetnije informacije direktno od privrednika sa cijele teritorije.

„Iskoristiću ovu priliku da najavim od 17. do 19. juna prvu investiciono-razvojnu konferenciju žInvest Srpskaž, koja će biti održana u Laktašima u hotelu San. IRB će zaključke sa konferencije ponuditi Vladi na razmatranje i nadamo se da će oni biti sastavni dio zvanične ekonomske politike Republike Srpske", najavio je Vrhovac.

On je dodao da će u poslovnici u Prijedoru biti zaposlen jedan rukovodilac i dva radnika. „Svi su sa visokom stručnom spremom, svi iz Prijedora i svi poznaju teren i privrednike i iskreno se nadam da će odgovoriti zadatku", istakao je Vrhovac.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je IRB od osnivanja do danas dao ogroman doprinos razvoju Srpske, naročito privrede, da se to nastavlja i da je viđena pozitivna uloga IRB-a i u doba ekonomske krize, ali i pandemije.

Vidovićeva je istakla da se maksimalno izašlo u susret privrednim subjektima, što i jeste zadatak IRB-a, te da joj je drago što je ova banka širi.

„Ovo je prva poslovnica u Republici Srpskoj i mislim da tako treba i nastaviti, a cilj je da se približi način poslovanja, sve mogućnosti koje pruža IRB, da ne bi privrednici morali da dolaze u Banjaluku po te informacije", navela je Vidovićeva.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević pozdravio je ovu aktivnost i rekao da tome treba težiti i u budućnosti da bi privrednici brže dolazili do informacija o kvalitetnim kreditnim sredstvima kojima bi obezbijedili i kvalitetnije poslovanje.

„Saradnja Ministarstva privrede i preduzetništva je na dnevnoj osnovi i sa IRB-om i sa Garantnim fondom, s obzirom na to da smo usko povezani, i mislim da je značajan svaki vid podrške i od Vlade i IRB-a prema privrednicima", dodao je Petričević.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović podsjetio je da je IRB prisutan u Prijedoru kroz svoje plasmane kredita od samog osnivanja, a da je danas u ovom gradu otvorio prvu prvu poslovnicu u Republici Srpskoj.

„Ova filijala će značiti svim našim privrednicima jer će imati sve informacije na dohvat ruke i moći će da bolje i lakše funkcionišu kroz svoje poslove", poručio je Pavlović.

Nakon svečanosti otvaranja regionalne kancelarije IRB-a, održana je regionalna konferencija o aktuelnom stanju i perspektivama poslovanja za privrednike sa područja Prijedora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana