ИРБ отворена прва пословница изван Бањалуке

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР- У Приједору је данас отворена пословница Инвестиционо-развојне банке (ИРБ) Републике Српске.

Вршилац дужности директора ИРБ-а Дражен Врховац изјавио је да се данас реализује нова политика ове финансијске институције о заступљености широм Републике Српске на регионалном принципу и да је ово најјаснија порука Владе Српске о снажном развоју како града Приједора тако и цијеле регије.

„Ово ће највише значити нашим грађанима и привредницима с обзиром на то да ИРБ има најквалитетнија средства у Републици Српској, са најнижим каматама, најдужим роком отплате, најквалитетнијим грејс-периодима. Ми смо и у протеклом периоду доказали да смо квалитетан партнер нашим привредницима", истакао је Врховац.

Он је навео да ширење ИРБ-а јасно говори о стабилности те банке и пословању, да Приједор и цијела регија имају партнера за пласмане привреди и грађанима, а да ће на овај начин ИРБ имати најквалитетније информације директно од привредника са цијеле територије.

„Искористићу ову прилику да најавим од 17. до 19. јуна прву инвестиционо-развојну конференцију жИнвест Српскаж, која ће бити одржана у Лакташима у хотелу Сан. ИРБ ће закључке са конференције понудити Влади на разматрање и надамо се да ће они бити саставни дио званичне економске политике Републике Српске", најавио је Врховац.

Он је додао да ће у пословници у Приједору бити запослен један руководилац и два радника. „Сви су са високом стручном спремом, сви из Приједора и сви познају терен и привреднике и искрено се надам да ће одговорити задатку", истакао је Врховац.

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је да је ИРБ од оснивања до данас дао огроман допринос развоју Српске, нарочито привреде, да се то наставља и да је виђена позитивна улога ИРБ-а и у доба економске кризе, али и пандемије.

Видовићева је истакла да се максимално изашло у сусрет привредним субјектима, што и јесте задатак ИРБ-а, те да јој је драго што је ова банка шири.

„Ово је прва пословница у Републици Српској и мислим да тако треба и наставити, а циљ је да се приближи начин пословања, све могућности које пружа ИРБ, да не би привредници морали да долазе у Бањалуку по те информације", навела је Видовићева.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић поздравио је ову активност и рекао да томе треба тежити и у будућности да би привредници брже долазили до информација о квалитетним кредитним средствима којима би обезбиједили и квалитетније пословање.

„Сарадња Министарства привреде и предузетништва је на дневној основи и са ИРБ-ом и са Гарантним фондом, с обзиром на то да смо уско повезани, и мислим да је значајан сваки вид подршке и од Владе и ИРБ-а према привредницима", додао је Петричевић.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић подсјетио је да је ИРБ присутан у Приједору кроз своје пласмане кредита од самог оснивања, а да је данас у овом граду отворио прву прву пословницу у Републици Српској.

„Ова филијала ће значити свим нашим привредницима јер ће имати све информације на дохват руке и моћи ће да боље и лакше функционишу кроз своје послове", поручио је Павловић.

Након свечаности отварања регионалне канцеларије ИРБ-а, одржана је регионална конференција о актуелном стању и перспективама пословања за привреднике са подручја Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана